Witoszeks EU-grunnlov

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ET HÅRREISENDE

debattinnlegg i Dagbladet fredag 30.04.04, presterer Nina Witoszek å påstå at det nye forslag til EU grunnlov «oppmuntrer til sensur av kristent innhold og smugler inn privilegier for tyskerne».

Det motsatte er tilfelle. Det er Polen som sammen med noen andre land har tatt til ordet for at kristendommen må nevnes som et uttrykk for europeernes kollektive identitet. Dette finner andre i religionsfrihetens navn ikke å kunne akseptere. I det forslaget som nå er til behandling heter det bare at unionen er «inspirert av Europas kulturelle, religiøse og humanistiske arv».

Det er også Polen som kan anklages for å ville ha privilegier siden de krever like mange stemmer i Rådet som Tyskland, som har en dobbel så stor befolkning. Dette var bakgrunnen for at grunnlovsforslaget ikke ble vedtatt på toppmøtet før jul i fjor. Forøvrig var polakkene representert i det konventet som laget forfatningsutkastet.

Innlegget oser ellers av EU forakt og mangel på elementær kunnskap, og det står på trykk i Dagbladet dagen før den historiske utvidelsen av Unionen. Det lover ikke godt for den framtidige EU debatten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer