KONTROVERSIELL RAPPER, KONTROVERSIELL KJÆRESTE: Wiz Khalifa har sønnen Sebastian sammen med modell og DJ Amber Rose. Foto: Globe-ZUMA
KONTROVERSIELL RAPPER, KONTROVERSIELL KJÆRESTE: Wiz Khalifa har sønnen Sebastian sammen med modell og DJ Amber Rose. Foto: Globe-ZUMAVis mer

Wiz Khalifa og A$AP Rocky til Norge i oktober

Rapstjernene skal spille på UKA i Trondheim.

(Dagbladet): Rapstjernene Wiz Khalifa og A$AP Rocky kommer til Trondheim i oktober for å spille på UKA. 

UKA er Norges største kulturfestivalen, og arrangeres av studentene i Trondheim annethvert år. At to av rapverdens heteste navn kommer eksklusivt til festivalen er UKAs kultursjef veldig fornøyd med.

- Ekstra stas - Vi er utrolig stolte over å ha fått to såpass store navn til oktober, og når det tillegg er eksklusivt i hele Norge i 2015 - da er det ekstra stas. Disse to gutta vil bidra til en kveld man bare ikke kan gå glipp av, sier Synne Sollie.

Forrige utgave av UKA i Trondheim solgte 90 000 billetter til mer enn 200 konserter og det er Studentersamfundet i Trondheim som er epi-senteret for UKA. Rundt 1600 mennesker jobber frivillig på festivalen. 

Wiz Khalifa, hvis egentlige navn er Cameron Jibril Thomaz, ble nylig arrestert på en flyplass i Los Angeles på vei hjem fra turné i Europa fordi han nektet å ga av sitt svevebrett. Også for et år siden ble Khalifa hanket inn av lovens lange arm, da for narkotikabesittelse. Siste skiva han ga ut kom i 2014 og het «Blacc Hollywood».

Supersuksess Kjæresten hans, kontroversielle Amber Rose, har også sikret Khalifa en hel del spalteplass de siste åra. Ifølge UKA-arrangørene har Khalifa over 1,6 milliarder avspillinger på YouTube. Rapstjerna har også seks Grammy-nominasjoner på samvittigheten. 

A$AP Rocky slo igjennom i 2013 med udødelige anthems som «Goldie», «Fuckin'Problems» og «Wild For The Night». Oppfølgerplata kom i år, fikk mye skryt av Dagbladets anmelder, og gikk rett inn som nr.1 i sin første uke på Billboard-listene i USA. 

Hans nyeste singel «Everyday», er et samarbeid medc superprodusent Mark Ronson, soulsanger Miguel og ringrev Rod Stewert. 

Av andre navn på årets UKA-festival er danske Mew, Admiral P, The Prodigy, OnklP og Lemaitre. Wiz Khalifa og A$AP Rocky spiller på UKA 24. oktober.