Wolfmother-bassisten måtte på legevakta

Skadet seg på konsert i København i går.

(Dagbladet.no): I kveld spiller Wolfmother for et utsolgt Sentrum Scene i Oslo, men det er bare så vidt. I går skadet nemlig bassist Chris Ross foten under konserten i København:

- Han hopper veldig mye, og så tror jeg han landet forkjært på foten, sier trommeslager i Wolfmother, Myles Heskett, til Dagbladet.no.

Heldigvis kunne bandet fullføre konserten:

- Vi hadde bare igjen to låter da det skjedde. Chris fortalte at det ikke var vondt til å begynne med, men at smertene kom gradvis, og da den siste låta var over holdt han vel på å besvime, og klarte bare så vidt å gå av scenen.

I dag har Ross vært på legevakta i Oslo, og plateselskapet kan fortelle at han klarer å spille konserten i kveld, men det blir trolig sittende.

Barnefødsel og kjæreste

Wolfmother er tilbake på turné etter å ha kunnet slappe av mesteparten av jula og januar. Det har gjort godt for et band som turnerte store deler av 2006:

- Det var veldig bra, i tillegg fikk vi en liten pause i oktober da Chris ble far, sier Heskett til Dagbladet.no.

WOLFMOTHER: Trommeslager Myles Heskett, her fotografert på Quartfestivalen i 2006. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
WOLFMOTHER: Trommeslager Myles Heskett, her fotografert på Quartfestivalen i 2006. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer

Pausene har vært etterlengtet for bandet, som har turnert verden rundt det siste året. Da Dagbladet.no traff bandet under Quartfestivalen, fortalte Heskett at han skulle ta seg en tur ut i bushen når han kom hjem til Australia i desember:

- Ble det noen tur ut i skauen?

- Nei, det ble ikke det. Jeg traff ei jente som jeg ble forelska i, så jeg valgte å være med henne i stedet. Vi dro ikke ut i bushen, men i stedet til stranda, sier Heskett.

- Er det vanskelig å treffe jenter når man spiller i band?

- Ja, det er litt rart med denne rock n roll-greia. Når jeg er på turné treffer jeg hele tiden damer som kommer bort og snakker med meg, men jeg ser på dem at de aldri ville ha kommet bort til meg dersom jeg ikke spilte i et band. Med kjæresten min nå er det annerledes, vi har kjent hverandre en stund.

Slitsomme samtaler

Heskett forteller videre at det kan være slitsomt å gjøre intervjuer og møte fans:

- Det er litt merkelig, for det å snakke med folk er en del av jobben, og noen ganger våkner du, og vil ikke gå på jobb. På samme måte er det litt rart når fans kommer bort etter en konsert. For dem er det noe stort og nytt de har fått oppleve, men for oss er det bare nok en konsert. Det er veldig hyggelig, men det er litt vanskelig å hele tiden måtte snakke med folk om bandet.

Det er heller ikke like morsomt å gjøre intervjuer alltid:

- Det er ganske kjipt når du blir vekket i bussen av manageren som gir deg en telefon, og i andre enden er det en journalist som ikke vet noe om oss. Vi får mange spørsmål av typen «fortell om bandet ditt», «så, dere røyker mye hasj?» og «liker dere dungeons and dragons?», sier Heskett.

Wolfmother kommer tilbake til Norge 14. juni for å spille på Norwegian Wood, og det neste året er det stort sett turnering som gjelder:

- Vi har ikke planer om noe nytt album foreløpig, men vi har jammet litt. Først skal vi turnere ut dette året, så skal vi ta oss skikkelig fri og jobbe med det neste albumet.

Klinemusikk

Wolfmother spiller tung rock med tydelige referanser til 70-tallsband som Led Zeppelin, Black Sabbath og Deep Purple, og selv beskriver de musikken som acid rock eller psych rock.

- Jeg hørte på plata deres på seiltur, men følte at det kanskje ikke var helt riktig element. Hva synes du musikken deres passer til?

- Jeg synes man kan høre på musikken til alt mulig rart, men jeg tror det passer bra til kjøring, sier Heskett til Dagbladet.no.

Likevel er det noen aktiviteter som er kulere enn andre:

- Vi har en venn i Australia som ringte en dag for å fortelle at han hadde fått besøk av ei jente han likte. Han fortalte at han satte på plata vår, og før han visste ordet av det, var de på klinern. Det er bra!

SKADET: Bassist Chris Ross (t.v.) skadet seg under konserten i København i går. (Arkivfoto)
<B>GITARROCK:</B> Andrew Stockdale i sola under Quartfestivalen 2006.
QUARTFESTIVALEN: Vokalist Andrew Stockdale på scenen under Quartfestivalen 2006.