Wøllo på luftetur

Noen vil si at musikken til Erik Wøllo beveger seg farlig nær heisdører. Men Wøllo vil ta deg med på en annen slags reise.

# Du finner ham i grenselandet jazz, klassisk og ulike ambiente stilarter, der det lokkes med «åpne og storslagne lydbilder», med Wøllo selv på alle instrumenter og som produsent. Hemsedal-mannen har nå virket som musiker og komponist i 20 år og «Wind Journey» er hans niende plate.

En grønn lunge

- Dette er med andre ord New Age?

- Hvis spørsmålet hadde kommet fra en amerikaner, ville jeg ha svart ja på det. I USA har de klart å skille det åndelige og musikalske mye bedre. Der er New Age en definert og etablert sjanger. Du finner Jan Garbarek i New Age-hyllene. Men sier du New Age i Europa er det liksom helsekost og fuglefrø med en gang. Jeg har inntrykk av New Age-bevegelsen her handler stort sett om folk som har mistet litt fotfestet og vil tilbake til naturen.

Wøllo har slett ikke noe imot naturen. Han sier plata gjerne må oppfattes som en grønn lunge i en hektisk hverdag.

Ingen salgstall

- Det er vel et greit aspekt med min musikk. Mitt håp er at lytteren skal oppleve musikken som steder de ikke hadde planlagt å dra til. At du skal høre noe du aldri har hørt før.

Wøllos plater har opp gjennom åra blitt godt mottatt av kritikere og platekjøpere både i Europa og USA. Men han har ikke oversikt over hvor mange plater han har solgt.

- Det er også fordi jeg ikke er opptatt av det. Om jeg skulle selge én million plater av «Wind Journey» i USA, så blir det ikke aktuelt å ringe Dagbladet eller noen andre for å si det. Det blir bare for dumt. Mange artister jukser også med de offisielle salgstallene, påstår Wøllo.

<B>PÅ TUR:</B> Erik Wøllo er ute med sin niende plate, «Wind Journey». Plata er en reise, men riktignok ikke inne i en heis.