Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wolverine-filmen «Logan» får en ekstra dimensjon i svart/hvitt

Wandrups utvalgte: Noir-utgaven er ute i blu-ray og dvd.

HUGH JACKMAN har hatt fulltidsjobb som superhelt-mutanten Logan alias Wolverine helt siden årtusenskiftet. Nå har han varslet at det er slutt. Her er han i svart/hvitt-versjonen av James Mangolds film "Logan" (2017).
HUGH JACKMAN har hatt fulltidsjobb som superhelt-mutanten Logan alias Wolverine helt siden årtusenskiftet. Nå har han varslet at det er slutt. Her er han i svart/hvitt-versjonen av James Mangolds film "Logan" (2017). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DVD: James Mangolds film «Logan», oppfølgeren til hans egen «Wolverine» (2013), er den kanskje beste hittil om Marvel-figuren Wolverine, som så dagens lys (eller mørke) i The Incredible Hulk i 1974. Siden «X-Men» (2000) har australieren Hugh Jackman spilt skikkelsen i sju filmer.

TRIPPEL-utgave, med filmen i to formater og både i farger og svart/hvitt. Dessuten kommentarer.
TRIPPEL-utgave, med filmen i to formater og både i farger og svart/hvitt. Dessuten kommentarer. Vis mer

«Logan» er besettende, og eksponerer smerten det er å være en mutant-superhelt. Den har også noen «fluenes herre»-elementer som hever nivået på storyen, og den er velspilt i alle ledd. Dessuten kommer et far/datter-forhold inn i bildet, som gir historien noen ekstra dimensjoner.

Nå kommer den i en trippelutgave med 4K Ultra HD-versjon, blu-ray og en svart/hvitt-utgave av filmen. For oss noir-entusiaster gir dette et ekstra kick. Svart hvitt gir noen dimensjoner som ikke kan gjengis i farger, en unik blanding av realisme og uvirkelighet.

Mangold, som har lagd «Cop Land», «Man In Black» og «12.10 To Yuma» får en fjær i hatten for dette storartede eksperimentet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!