Woman On Top

Kjærlighet og mat i en flørt av en film.

Antakelig ville få menn hatt problemer med at Penelope Cruz lå øverst, men det har hennes ektemann i denne upretensiøse komedien. Cruz, en latinoens Julia Roberts, ble kjent for mange i «Alt om min mor». Hun er et blikkfang på linje med Roberts og sjarmerer med en naturlig tilstedeværelse.

«Woman On Top» er på sin side stappfull av overnaturlige ingredienser, forheksende matdufter og kraftfulle guder fra havdypet. Den omgår fenomenene uten annet formål enn å levere litt fargerik atspredelse i høstmørket. Tittelen henspiller på hovedpersonen Isabellas bevegelsessyke; for å kontrollere den må hun føre i dansen, ta trapp i stedet for heis og altså ligge øverst. Det blir for mye for mannen Toninhos (Murilo Benicio) macho-ego, som har et sidesprang med den konsekvens at fruen drar fra hjem og restaurant i Brasil for å prøve lykken i Los Angeles. Det går utmerket, så spørs det med kjærligheten.

Cruz leder an i en uhemmet flørt med kameraer og våre romantiske behov. Litt for mye hviler på henne i denne uhøytidelige, helt forgjengelige gryteretten, som fort kunne blitt spikersuppe uten Cruz som krydder. Men der er hun, og det hele er hyggelig nok.

<B>LATINOENS JULIA ROBERTS: </B>Penelope Cruz er «Woman On Top» og svært sjarmerende, men må bære litt for mye av byrden i en småsøt komedie.