«Wonder Woman»

«Wonder Woman» med norske Lisa setter rekorder

Har allerede spilt inn 435 millioner dollar til nå. Aldri har en kvinnelig regissør tjent inn så mye i åpningshelga.

POPULÆR: Gal Gadot, som spiller rollen som «Wonder Woman»,  er meget populær for tida. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Superheltfilmen «Wonder Woman» får rekordstor oppmerksomhet og har siden helga på verdensbasis spilt inn 435 millioner dollar i billettinntekter.

Flere filmmedier omtaler den fantastiske åpningshelga. Filmen tar utgangspunkt i tegneserien «Wonder Woman», som igjen bygger på historiene om amasonekvinnene fra gresk mytologi.

En imponerende rekord

Aldri tidlgere skal en film med en kvinnelig regissør ha spilt så mye penger på en åpningshelg. Dett blir sett på som en seier for både regissøren Patty Jenkins og de kvinnelige skuespillere som har klart å etablere et kvinnelig actionunivers.

Forbes melder om rekordinntekter på 435 milloner dollar.

AKTUELL: Lisa Loven Kongsli spiller amasonekrigeren Menalippe i den superheltfilmen «Wonder Woman». Foto: Warner Brothers
AKTUELL: Lisa Loven Kongsli spiller amasonekrigeren Menalippe i den superheltfilmen «Wonder Woman». Foto: Warner Brothers

Vis mer

Norske Lisa Loven Kongsli har en sentral rolle i filmen, som «løytnant» Menalippe, den beinharde, krigerske tanta til selveste Wonder Woman, eller Diana som superhelten egentlig heter.

Spydkaster

- Karrieren som spydkaster er grunnen til at jeg er den eneste av amasonekrigerne i filmen som slåss med spyd. Filmskaperne tente umiddelbart på erfaringen, og skrev det inn i manuset, fortalte Loven Kongsli i et intervju med Dagbladet før helga.

I dag har hun termin. Den 37 år gamle skuespilleren, venter sitt andre barn.

Regissøren av «Wonder Woman», der alle heltene er kvinner, er også kvinne og heter Patty Jenkins («Monster», 2003).

Blir lagt merke til

Filmen blir lagt merket til og sett på som et etterlengtet oppgjør med de mannsdominerte superheltuniversene - med sterke kvinner i hopetall, både foran og bak kamera.

- Da jeg var på audition i London så jeg Patty Jenkins knallhardt inn i øynene, og ba henne gi denne filmen til alle jentene i verden.

-Vi har sett så mange actionfilmer hvor man må leve seg inn i mannlige roller, men endelig er dagen kommet hvor alle kvinnelige publikummere kan se på rå, sterke og flotte kvinner kjempe på lerretet, sa Loven Kongsli i Dagbladet-intervjuet forrige uke.

«Wonder Woman» med norske Lisa setter rekorder

Tøffe kvinner

Ved siden av Gal Gadot, som spiller hovedrollen, danske Connie Nielsen («Gladiatoren») og Robin Wright kjent fra bl.a. «House of cards» går Loven Kongsli og en hærskare av amasonekvinner til krig mot ondskapen rundt dem.

Det Warner Bros./Time Warner-produserte episke dramaet hadde et budsjett på 150 millioner dollar, og på rekordkort tid er fortjenesten allerede enorm.

«Wonder Woman» har norsk førpremiere 10. juni under filmfestivalen Oslo Pix, og har ordinær premiere 16. juni.

Lisa Loven Kongsli.  Foto: Thomas Rasmus Skaug /
Lisa Loven Kongsli. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer