Wonderboy åpner Vinduet

Som ny redaktør av det litterære tidsskriftet Vinduet går «Wonderboy»-forfatter Henrik H. Langeland ned temmelig mange tusen i opplag. Men det er helt greit for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen lanseres årets første utgave av Vinduet. Meldingen om et nytt nummer av det litterære tidsskriftet i dets 59. år, er vanligvis ikke egnet til å framkalle større rystelser i det norske folk.

SLIK ER DET nok også denne gangen. Men med Henrik H. Langeland som ny sjefkost i binderiet er det i alle fall større interesse enn vanlig er. Mannen som feide inn i bestselgermarkedet med «Wonderboy» i 2002, med over 60 000 solgte i Norge og med oversettelser i Sverige, Danmark, Tyskland og Russland, har nå valgt enn langt smalere sti.

-  Du har altså funnet bestselgerkoden - men velger heller en redaktørgjerning som gir deg et opplag på 3500. Hva er det du holder på med egentlig?

-  He-he. Jeg er ikke så opptatt av bare opplag. Og redaktørjobben i Vinduet er kanskje ikke så inntektsbringende. Men jeg er svært fornøyd med å få gjøre dette, sier Langeland.

Han trer med sitt første nummer inn i en lang og ærverdig redaktørrekke, som på så mange vis har preget norsk litteraturhistorie. Vinduet ble stiftet av Nic. Stang i 1947, som ville at tidsskriftet skulle være et ... vindu mot verden. Langeland har bladd seg gjennom årgang etter årgang for å komme inn i tidsskriftets historie og sjel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer