Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

WonderfHoel

SANDVIKA (Dagbladet): Mens Kjell Magne satte foten ned for samarbeid mellom gigantene Telenor og Telia, fusjonerte to andre før verdikommisjonens far fikk sagt herregud. For det svinger av ville hælvete når Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen setter i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå tok det riktig nok litt tid før temperaturen nådde et akseptabelt nivå og d'herrer ble ledige og lødige nok. Men etter to timer var det bare å takke for en fornøyelig aften i teatret.

Mye av æren skal bandet ha. Det består av Øivind Madsen (bass), Anders Engen (trommer) og Geir Sundstøl (gitar/mandolin/m.m.). De spilte akustisk og halvelektrisk; stødig og virtoust.

Bedre live

Konserten åpnet med Eurythmics-hiten «Sweet Dreams», og det voksne publikummet ble umiddelbart med på notene. Hoel & Albrigtsen trillet ut svisker, klassikere og egne låter.

Mens cd-en «Get Together» er en blandet fornøyelse, klarer de å gjøre platas svakheter til en styrke på scenen. Platas svakhet består i mange kjedelige coverversjoner av kjente låter.

Men live fungerte de mye bedre etter hvert som løssluppenheten fanget gutta.

Likevel var noen av de beste låtene deres egne, som «Don't Have Faith In Faith» (Hoel) og «Sacred Ground» (Albrigtsen/Pacheco).

Kjønnsmodne

Da låta «Two Trains» kom midtveis i konserten, skjøt lokomotivet fart. Først da ble det plagsomt å måtte sitte og ikke kunne være på klubb med en halvliter i handa.

Hoel og Albrigtsen har flotte stemmer; veldig forskjellige, men de passer sammen.

Plata og turneen bygger på et samarbeid som startet i Tromsø før gutta var kjønnsmodne. Og hvis jeg savnet noe, var det litt mer av desperasjonen som kjennetegnes menn i 40-åra.

Det er selvsagt flere måter å nå et mål på, og i mål kom de med stil. Rent personlig ville jeg hatt mer sult og grådighet - flere elektriske utladninger. Det virket iblant som om det akustiske utgangspunktet hemmet ekstasen. Det ble litt for trygt og voksent, kanskje.

Men Hoel & Albrigtsen og bandet jobbet virkelig godt for at publikum skulle trives. Og det gjorde vi.

MUSIKALSKE TVILLINGER:</B> Steinar Albrigtsen (t.v.) og Jørn Hoel er musikalske åndsfrender som etter hvert fikk temperaturen opp. Bak ser vi trommeslager Anders Engen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!