«Wonderful» Høtten

PARK CITY (Dagbladet): Responsen var enstemmig etter den første visningen av Karin Julsruds «1732 Høtten» på Sundance-festivalen: «Wonderful, just wonderful.»

Filmens suksess i utlandet fortsetter. Publikum framhever spenningen, karakterene, miljøet, realismen, ikke minst dens visuelle stil og fotograferingen. I Park City treffer du folk som har sett den to ganger og gjerne ser den om igjen. «Bloody Angels» er den engelske tittelen på det som var et hjemlig slaktoffer, en film som kan komme i ny, internasjonal utgave. Rettighetene er for lengst solgt.

- Filmen har en veldig god tone, sier Jean Tang.

- Jeg er advokat og fant dens behandling av de rettslige aspektene svært interessant, altså dette at bygdefolk finner sin egen justis i konflikten mot den store mannen fra byen.

- Norsk film har mye å være stolt av, sier Peter Martin Nelson, og han er ingen hvem som helst. Advokat med oppdrag for underholdningsbransjen. Han har sett «Insomnia» og «Budbringeren». Nå gleder han seg til «Suffløsen». Også han framhever de moralske konfliktene i «Høtten», dens sammensatte personer, dens mørke reise inn i menneskers helvete.

- Den har nerve og spenning, fantastisk kameraarbeid, utrolig skuespill, skiftende stemninger, mener Brant Rose, partner i firmaet ShulmanRose i Los Angeles. Han og kinokameraten sammenlikner gjerne med David Lynch - og med filmer som «Nattsvermeren» og «Den sjette sansen».