Wonderful, Stevie!

Etter fem tiår i musikkbransjen kan Stevie Wonder by på en hitrekke få nålevende artister kan matche.

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Med et repertoar som strekker seg fra 60-tallets groovy Motown-soul til 80-tallets fløyelsmyke ballader, er det ikke rart at hoveddelen av konsertens musikalske innhold havner et sted midt imellom de to tiåra.

Løs i snippen

Stevie Wonder hadde lovet å gjøre et kjempeshow på forhånd, og dette løftet hadde han tydeligvis tenkt å holde. Allerede på andre låt, «If You Really Love Me» , var det allsang og trampeklapp. Derfra og ut hadde Mr. Wonder publikum i sin hule hånd. Ingen tvil om at denne mannen er like mye en entertainer som han er en musiker. Morsomme kommentarer, kommunikasjon med publikum og ekte spilleglede gjør en konsert med Stevie Wonder til en totalopplevelse. Det mangler ikke på humor heller, noe en snutt av Beatles' «Norwegian Wood» på pianoet var et bevis på.

Perler på en snor

Ikke uventet kom hitlåtene som perler på en snor: «Don't You Worry 'Bout A Thing», «Signed, Sealed, Delivered, I'm Yours», «Higher Ground», «My Cherie Amore», «Isn't She Lovely», «You Are The Sunshine Of My Life» , og ikke minst en glimrende liveversjon av «Superstition» , som er 70-talls funksoul på sitt beste.

Stevie Wonders kanskje største og minst soulpregete hitlåt noen gang, «I Just Called To Say I Love You», ble også mottatt med stor glede av publikum. Litt skuffende var det å ikke få høre «Uptight (Everything is Allright)», «Living For The City», og for kjennere «Fingertips Pt. 2», men skulle alle få ønskene sine oppfylt, måtte han jo ha holdt på hele natta.

Gode vibber

Mang en stjernekonsert er blitt ødelagt av dårlige backingmusikere, men det var på ingen måte tilfelle her. Med en ny utgave av The Funk Brothers i ryggen, og en yngre utgave av The Supremes og Smokey Robinson på sidelinja, har Stevie Wonder sørget for å ha groove og musikkglede i alle ledd.

De tolv musikerne på scenen boblet av humør og vitalitet, noe som også smittet over på publikum i regnværet.

Ikke rart at de to timene virket som altfor kort tid, da de til slutt gikk av scenen uten å komme tilbake for å spille ekstranummer.

HITPARADE: Stevie Wonder trillet ut den ene hitlåten etter den andre - fra 60-tallets groovy Motown-soul til 80-tallets myke ballader - i regnet på Romsdalsmuseet i Molde i går kveld.