Woodstock-fans amok

WOODSTOCK/NEW YORK (Dagbladet): 10ø000 fans gikk amok. De avsluttet Woodstock med en orgie av branner, opptøyer, hærverk og plyndring.

- Brenn det ned. Brenn det ned, hylte fansen og klatret opp i de høye høytalertårnene for å stjele utstyr. Det oppstod fullstendig kaos. Folk flyktet i panikk da små bål utviklet seg til store branner. De siste konsertene ble stoppet i håp om å få slutt på opptøyene.

Fortvilte festivaldeltakere løp rundt og lette etter kjente. Mange gråt.

Kaos

Brannen oppstod da Red Hot Chili Peppers skulle avslutte med Jimi Hendrix låten 'Let Me Stand Next to Your Fire'. Det inspirerte tilskuerne til å kaste alt de fant i flammene. Mange hadde tent små bål i området og en organisasjon hadde delt ut lys som ble brukt til å få fart på brannen.

Noen ranet salgsbodene. Andre rev ned bankautomatene som var satt opp. 12 trailere med vann og brus ble plyndret og satt i brann. Mange sprang nakne gjennom flammene.

Politiet grep først ikke inn.

- Hva venter dere vi skal gjøre hvis noen har lyst til å hoppe inn i flammene? spurte en politimann.

Men tilslutt ble store politistyrker satt inn for å få slutt på plyndringen.

Ingen ble skadet og bare to personer ble arrestert i opptøyene, for å ha kastet stein på politiet.

Ille

- Det var en meget farlig situasjon, innrømmer MTVs Kurt Loder som sponser konsertene.

Over 150 000 mennesker var igjen på festivalområdet på avslutningen. Hele området er omgitt av et fire-fem meter høyt plankegjerde som skulle gjøre det umulig å snike seg inn på konserten.