Woodstock i flammer

Woodstockfestivalen som ble arrangert i helgen, 30 år etter originalen, endte med skandale. I natt norsk tid satte tilskuerne fyr på biler og andre gjenstander, og til slutt ble opprørspoliti satt inn for å stanse de som ødela musikkfestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som så ofte er det noen få som ødelegger for flertallet. Slik var det også under Woodstock III. Noen

hundre konsertdeltagere satte fyr på 12 parkerte kjørtøyer like ved scenen der Red Hot Chili Peppers holdt avslutningskonsert.

Flammer

Brannen spredte seg, og politiet måtte sperre av området for å hindre at folk ble skadd. I tillegg til å sette fyr på biler, veltet bråkmakerne brusmaskiner, og knuste små salgsboder i konsertområdet. Restene av de ødelagte gjenstandene ble kastet på bålene som blusset opp med flere meterhøye flammer. Blant annet skal et stor lydtårn ha blitt revet ned av de ville ungdommene. Dette ble satt fyr på og brannen spredte seg til teltleiren der festivaldeltagerne hadde sovet i de fire dagene Woodstockfestivalen pågikk. Telt ble ødelagt og påtent. Politi og brannmannskaper hadde en stund en vanskelig oppgave med å få kontroll over situasjonen.

Verken arrangørene av festivalen eller politiet har foreløpig ikke oversikt om noen er skadd eller drept i opptøyene. Heller ikke de materielle skadene har noen fått oversikt over ennå.

Kritikk

Flere festivaldeltagere klagde over at politiet og brannvesenet var fraværende da helvete brøt løs. Mange flyktet fra eiendelene sine for å unngå å bli skadd. Flere tusen sikkerhetsvakter som skulle sørge for sikkerheten under konsertene får krass kritikk for ikke å ha utført jobben sin skikkelig av mange festivaldeltagere.

BRANT OPP: Woodstock-festivalen fikk en kaotisk avslutning med branner og pøbelopptreden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer