TV-SERIE: Woody Allen prøver seg på fjernsynsmediet i en serie med blant annet Miley Cyrus i en av rollene. Foto: Getty / NTB Scanpix
TV-SERIE: Woody Allen prøver seg på fjernsynsmediet i en serie med blant annet Miley Cyrus i en av rollene. Foto: Getty / NTB ScanpixVis mer

Ny serie: «Crisis in six scenes»

Woody Allen innrømmer at han laget tv-serie for «raske penger». Nå slaktes den av kritikerne

- En kunstnerisk krise.

(Dagbladet): Woody Allen (80) har skrevet, regissert og spilt i flere titalls filmer siden 60-tallet, men denne uka debuterer han som serieskaper med dramaserien «Crisis in six scenes».

Allen spiller selv en av hovedrollene i serien, som også kan skilte med Miley Cyrus i en stor rolle. Handlingen foregår under Vietnamkrigen på 60-tallet, og dreier seg rundt forfatteren Sidney Munsinger (Allen), som blir nødt til å huse fredsaktivisten Lennie (Cyrus) i familiens hjem.

- Raske penger

Serien har amerikansk premiere på amerikanske Amazons strømmetjeneste denne helga, men har foreløpig ikke blitt særlig varmt mottatt av kritikerne.

Det kan det være at frittalende Allen allerede hadde sett for seg. Han innrømmet i alle fall nylig at han tok tv-jobben på grunn av pengene:

- Jeg trodde det skulle være raske penger. Jeg trodde det var noe jeg kunne gjøre mellom filmer og tjene en masse på, to-tre uker med lett arbeid, det var jo bare tv. Men det har vist seg å være mye mer vrient. Det tok en del tid. Så jeg ble naturligvis skuffet, uttalte Allen til INews tidligere i høst.

Skuffede kritikere

Serien i seks deler får altså ikke særlig mange begeistrede ord fra kritikerne som foreløpig har sett den:

- Allen resirkulerer gamle karikaturer som holder på med den samme filosofien og de samme diskusjonene vi har hørt fra ham i seks tiår nå, skriver Indiewire i sin anmeldelse.

- Det er ganske åpenbart at han gjorde dette for pengene, at det hele sannsynligvis var en plage for ham og at han foretrekker film. Dermed blir det neppe noen andre sesong, skriver Hollywood Reporters anmelder som karakteriserer særlig de første episodene som langsomme og halvhjertet produsert.

USA Today mener serien ikke er en serie i det hele tatt, men en «film i seks deler, deler som aldri hadde fungert på egen hånd».

Felles for de tidlige anmeldelsene av serien er en viss skuffelse over at mesterregissøren Allen ikke prøver å fornye seg eller utnytte mulighetene som ligger i tv-serieformatet.

- Vi trengte en Woody Allen på sitt beste; i stedet fikk vi en kunstnerisk krise, avslutter Indiewire-kritiker Ben Travers sin anmeldelse med.

Det er ikke bare tv-serie den godt voksne regissøren er aktuell med for tida:

7. oktober settes filmen «Café Society» opp på norske kinoskjermer. Filmen med Jesse Eisenberg og Blake Lively i noen av rollene foregår på 30-tallet.