Woody Allen på det jevne

FILM: Woody Allen er en av våre mest bejublede filmskapere, men selv om han er rukket å bli 73 år gammel, hviler han så absolutt ikke på laurbærene. Siden Allen spillefilmdebuterte i 1966 har han skrevet og regissert nærmere en film i året. Men fra å «alltid» legge handlingen til New York og Manhattan, har den nevrotiske mesterregissøren de siste åra forflyttet seg til London. Også handlingen i «Cassandra\'s Dream» finner sted i den britiske hovedstaden.

Vi møter Terry (Colin Farrell) og Ian (Ewan McGregor), et brødrepar med økonomiske vanskeligheter. Ian ønsker å løsrive seg fra sin arbeiderklassebakgrunn og mingle med fiffen, mens Terry sliter med seriøse gamblingproblemer. Løsningen blir en rik onkel bosatt i California, noe som viser seg å by på langt flere problemer enn antatt.

Under middels

Ved første øyekast minner «Cassandra\'s Dream» om Allens eminente «Match Point» fra 2006, og handler om klassereise, sex, grådighet og mord. Raskt viser det seg likevel at «Cassandra\'s Dream» på langt nær er like kløktig og stram i formen. Replikkene er både kvikke og morsomme, og filmen er relativt dialogtung, men den kjente Allen-snerten, den muntre ondskapen, er ikke like fremtredende som man skulle håpe.

Litt under middels

Hovedproblemet er likevel usikkerheten rundt sjanger. Filmen er ikke spennende nok til å kunne defineres som noen thriller, og den er ikke morsom nok til å fungere som komedie. I stedet har Allen laget en gresk tragedie i moderne drakt, og en Allen-film litt under middels.