Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Woody Allen regisserer opera med Placido Domingo

Settes opp til høsten.

SAMARBEID: Woody Allen (t.v.) og Placido Domingo skal jobbe sammen til høsten. Foto: Scanpix
SAMARBEID: Woody Allen (t.v.) og Placido Domingo skal jobbe sammen til høsten. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Woody Allen er en av de mest kjente filmskapere i moderne tid. Han er kanskje mest kjent for å ha regissert filmer som «Vicky Cristina Barcelona» og «Match Point», men har også medvirket i en rekke filmer som skuespiller. Allen nærmer seg 80, men ligger ikke på latsiden av den grunn.

Nylig offentliggjorde også Amazon at regissøren skal lage sin aller første tv-serie for deres strømmetjeneste. Det er inngått en avtale om en hel sesong av en serie med halvtimeslange episoder. Hva den skal handle om og hvilke skuespillere som skal fylle rollene er ennå ikke klart.

Til høsten tar han også fatt på et nytt prosjekt. Han skal regissere Puccinis «Gianni Schicchi» på operaen i Los Angeles, melder avisa The Independent. Og hovedrolleinnehaveren er ingen ringere enn den spanske tenorsangeren Placido Domingo. Sammen med Pavarotti og Carreras regnes han som en av «de tre tenorene».

Del av 30-års markering Men det er ikke første gang Allen setter opp «Gianni Schicchi». Sist var i 2008, da han moderniserte historien, og gjorde den mer i sin stil, skriver The Telegraph.

Stykket er en del av markeringen av Los Angeles operaens 30-års jubileum. Domingo skal ifølge avisa The Telegraph ha uttalt i en pressemelding at kompaniet har laget en sesong full av publikumsfavoritter. På sesonglista står også stykker som «Moby Dick», «La Boheme», «Madame Butterfly».

Woody Allen ble i fjor anklaget for å ha misbrukt sin adoptivdatter Dylan som barn. Han gikk ut og avviste anklagene i et åpent brev i New York Times. En av Allens mye brukte skuespillere i sine filmer, Scarlett Johansson, var blant dem som tok til orde mot anklagene.