Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Woody Allen skal lage tv-serie for Amazon

- Jeg har null ideer.

KLAR FOR TV: Woody Allen skal lage sin første tv-serie, men hevder at han har null ideer om hva den skal handle om.  Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Lucas Jackson
KLAR FOR TV: Woody Allen skal lage sin første tv-serie, men hevder at han har null ideer om hva den skal handle om. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Lucas Jackson Vis mer

(Dagbladet): Woody Allen skal lage sin aller første tv-serie - for strømmetjenesten til Amazon.

Amazon meldte selv i går at de har signert kontrakt med Allen, som både skal skrive og regissere tv-serien.

- Har ingen ideer
Ifølge pressemeldingen har de inngått avtale om en hel sesong av en serie med halvtimeslange episoder. Hva den skal handle om og hvilke skuespillere som skal fylle rollene er ennå ikke klart, og skal vi tro Allen selv, kan det ta litt tid før vi får vite noe mer.

- Jeg vet ikke hvordan jeg havnet her. Jeg har ingen ideer, og jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg gjetter på at Roy Price vil angre på dette, sier han i en uttalelse, med henvisning til visepresidenten ved Amazon Studios.

Price virker noe tryggere i sin uttalelse:

- Woody Allen er en visjonær oppfinner som har laget noen av tidenes største filmer, og det er en ære å jobbe med ham på hans første tv-serie, sier han, og legger til at serien skal få premiere på Amazons strømmetjeneste Prime Instant Video neste år.

- Passer godt
I en epost til New York Times skriver Price at han tror Allens fortellerstil passer svært godt på tv.

- Jeg har alltid tenkt at Woody Allens karakterer og humor ville la seg overføre svært godt til tv, særlig nå, med mer serialiserte fortellinger og muligheter for nyanserte karakterer, sier han.

Med denne avtalen tar Amazon Studios et steg bort fra sin opprinnelige modell. Til å begynne med satset de først og fremst på ferske og uetablerte manusforfattere. De produserte pilotepisoder til flere ulike serier og lot abonnentene få være med på å bestemme hvilke som skulle utvikles til hele serier.

Nå har de altså inngått avtale om en hel serie, med en svært etablert manusforfatter og regissør. I helga fikk selskapet også sine første Golden Globe-priser, da komiserien «Transparent» hanket inn priser både for beste komiserie og beste mannlige tv-skuespiller.