Woody Allen vil gjøre comeback

Men ikke innenfor filmbransjen.

COMEBACK: Woody Allen (77) er en av de mest pofilierte filmskaperne. Nå kunne han tenkt seg å gjøre et comeback på standup-scenen. Foto: Stella Pictures
COMEBACK: Woody Allen (77) er en av de mest pofilierte filmskaperne. Nå kunne han tenkt seg å gjøre et comeback på standup-scenen. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den prisberømte filmregissøren Woody Allen (77) startet sin karriere i entertainerbransjen for over 50 år siden.

Både som regissør, manusforfatter, skuespiller, novelleforfatter og standup-komiker er han en av de mest pofilerte filmskaperne i moderne tid.

Nå vil han tilbake i rampelyset, og denne gangen vurderer han standup.

Inspirert av Mort Sahl I et intervju med magasinet Variety forteller Allen at han ble inspirert av en forestilling med den legendariske komikeren Mort Sahl i New York nylig.

- Jeg tenkte: Wow, det ville vært fint å stå der oppe og gjøre det igjen.

Videre forteller han at det var Sahl som inspirerte han til å begynne med standup og at han allerede har samlet mye materiale.

- Du kan ikke somle Allen er fortiden aktuell med filmen «Blue Jamine» med blant andre Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard på rollelista. Til Variety sier han at det er en stor forskjell på filmscenen og komikerscenen.

- Det er mye arbeid og du må smile hele tiden. I et filmmanus er det latter her og der, men på scenen må du skape latter hele tiden. Du kan ikke somle, sier han.

Med filmer som «Annie Hall», «Manhattan», «Hannah and her Sisters» og «Match Point» i bagasjen, har han blitt nominert til flere Oscar-priser og blant annet vunnet for beste regi og orginalmanus.

«Blue Jamine» har premiere 9. august i Norge.