Woody Allens første Oscar-show

HOLLYWOOD (Dagbladet): Woody Allen deltok overraskende på sitt første Oscar-show i går. Terrorangrepet på hans kjære New York var grunnen.

Til tross for at han har mottatt flere statuetter for sine filmer, har Allen - til Hollywoods store ergrelse - aldri vært til stede for å ta i mot noen av dem.

- Jeg trives ikke med konkurranser. Grunnen til at jeg kom var at ikke jeg var invitert for å ta i mot noen pris her, men for å gjøre noe for New York, sa Allen.

Cruise talte

Terrorangrepet dempet ikke feststemningen i Hollywood i går, men det hele åpnet med at Tom Cruise holdt en lavmælt tale til nasjonen: - En kollega spurte meg etter 11. september om det var noen vits. Gjør vi skuespillere noe nyttig? Er det noen grunn til å feire den gleden film gir oss på den måten vi nå gjør? Mitt svar er; mer enn noen sinne. Den lille magien som gode filmer gir oss, er nettopp det som kan bringe mennesker sammen.

Allen spøkte

Woody Allen og Oscar kom i alle fall sammen for første gang - og hele salen i Kodak Theatre reiste seg og trampeklappet da han, slett ikke uten humor, introduserte et potpourri av klipp fra kjente New York-filmer. Selv starter han snart opptakene til en ny film, som alltid i New York.

- Vil du vise Manhatten slik den nå ser ut?

- Når jeg filmer i New York nå, så vil ikke World Trade Center være der. Det ville være dumt å forsøke å skjule at det ikke er det lenger.