Woody på tomgang

Likegyldig berømmelsessatire fra Woody Allen.

«Celebrity» er, beklageligvis for alle Woody Allen-fans, en høyst middelmådig opplevelse i svart/hvitt. Den begynner, fortsetter og sklir av gårde uten tegn til påkrevd stigning i manus. Dessuten er det en kapitalfeil å la Kenneth Branagh spille Woody Allen.

Figuren hans heter riktignok Lee Simon, men det er Woody som vi alltid har sett ham - nevrotisk oppskrudd på jakt etter damene. Branagh må ha studert regissøren nøye og agerer ham til fingerspissene uten på noe tidspunkt å bli annet enn en misforståelse. Simon er en jålebukk av en kjendisjournalist med stilig bil, som er villig til det meste for å få en smak av det søte liv og berømmelse. Han hopper i seng med den ene celebriteten etter den andre.

Bak kamera ser Allen med skrått og tidvis humoristisk blikk på livet blant de glamorøse, men er for poengløs og uttværet denne gangen.

I rekken av kjente medvirkende er Leonardo DiCaprio den desidert beste i rollen som ufordragelig bortskjemt filmstjerne med rasering av hotellrom og annen mishandling på repertoaret. Hans kortvarige opptreden er en liten fryd.