Woody som Hval-Watson

Hollywood-helten Woody Harrelson skal spille Paul Watson i en film om Sea Shepherd-lederen. - Norske hvalfangere blir skurkene i filmen, sier Watson selv.

Om Harrelson endelig har sagt ja til å spille i filmen, er ikke lett å få bekreftet. Men i følge det kanadiske tidsskriftet The Express og avisa Seattle Times , er både han og Martin Sheen på rollelista.

Harrelson som Watson, altså, og Sheen som en idealistisk journalist. Verstingrollen, som den norske hvalskipperen på skuta Sierra, skal bekles av Rutger Hauer.

Watson-venner

Rykter har lenge svirret om at Watsons venner i Hollywood var villige til å være med på en slik film. Alle de tre aktuelle skuespillerene er medlemmer av Sea Shepherd.

Woody Harrelson ble nominert til Oscar for sin hovedrolle i filmen om pornokongen Larry Flynt, men er kanskje mest kjent for sin hovedrolle i voldsorgien Natural Born Killers. Martin Sheen er en velbrukt og vel ansett Hollywood-veteran - mens Rutger Hauer finnes litt lengre ned på rollelistene i et utall amerikanske filmer.

Actionfilm

Utgangspunktet for filmen, som delvis er basert på Watsons egen bok «Ocean Warrior», er senkingen av hvalfangstskuta Sierra utenfor Portugal i 1979. Skuta, med norsk kaptein og eierinteresser, hadde i årevis drevet piratfangst av hval til salg i Japan da den ble rent i senk av Watson.

- Nordmennene blir skurkene i filmen. Det er vanskelig å komme bort fra at kapteinen var norsk. Sannsynligvis kommer de selfangerene vi skal ha med også til å bli framstilt som norske, sier Watson til The Express - og legger til:

- Det blir en skikkelig actionfilm.

Stort budsjett

Filmen skal ha et produksjonsbudsjett på 40 millioner dollar, mye penger selv etter hollywoodstandard. Etter lang tids leting kan det virke som om Watson ikke har funnet penger til prosjektet i filmmetropolen.

Nå står i alle fall det kanadiske selskapet Greenlight og produsent Pieter Kroonenburg ansvarlig for filmen. Kroonenburg har produsert 20 store og små filmer på like mange år.

Woody Harrelson