«World of Warcraft»-selskap snur i kravet om ekte navn

Blizzard gir etter for det enorme presset fra spillerne.

||| Tidligere i uken skrev vi at spilleselskapet Blizzard annonserte at det nå ville bli obligatorisk med ekte navn for å diskutere på selskapets diskusjonsforum.

Det fikk spillerne til å se rødt - bare timer etter at forumbeskjeden ble lagt ut kom det mange tusen svar fra spillere og forumbrukere hvor de klart ga uttrykk for sin ekstreme misnøye.

Det kom også flere eksempler på hvorfor sårbare brukerne vil bli på grunn av løsningen - når en Blizzard-ansatt avslørte sitt ekte navn klarte brukere å spore opp både personlig og sensitiv informasjon om mannen. Resultatet ble at han valgte å slette Facebook-kontoen sin.

Blizzard-sjef med forumpost
Men i et nytt foruminnlegg forfattet av Blizzard-sjef og grunnlegger Mike Morhaime dementerer nå selskapet og snur dermed fullstendig i kravet.

Videre forteller han at dette kommer som en årsak av bekymrede tilbakemeldinger de har fått fra brukerne.

 -  Vi har konstant fulgt med på tilbakemeldingene dere har kommet med og diskutert deres bekymringer for kravet om bruk av Real ID (journ. anm. ekte navn) intern. Som et resultat av diskusjonene vil det ikke på dette tidspunktet bli et krav med ekte navn for å skrive på de offisielle Blizzard-forumene, står det nå fra Blizzard-sjefen i et foruminnlegg.

Samtidig påpekes det at de fremdeles er «forpliktet til å forbedre forumene og at de ønsker å gjøre dem mer attraktive for nye spillere og å stimulere mer konstruktive diskusjoner om spillene deres».

Heller ikke krav i nye forum
Forumposten avslører også at når de lanserer forumet for det kommende «StarCraft II», så er det Battle.net-navnet ditt, og ikke det ekte navnet ditt, som skal brukes. Det blir også tilfellet for forumet som skal lanseres i forbindelse med den nye utvidelsen til «World of Warcraft», som har fått navnet «World of Warcraft: Cataclysm».

Avslutningsvis står det at Blizzard verdsetter kommunkasjonen med nettsamfunnet og at de mener at «hver stemme teller».

«StarCraft II: Wings of Liberty» slippes til PC 27. juli.