«World of Warcraft»-spillere i harnisk

Tvinges til å bruke sine ekte navn.

|||Som et virkemiddel for å forhindre useriøse brukere på Blizzards eget forum har selskapet nå annonsert at alle må registreres med sine ekte navn.

Allerede i forbindelse med betatesten av selskapets særdeles etterlengtede «StarCraft II» ble det klart at spillere måtte registreres med såkalte Real ID for å være med.

Nå har selskapet annonsert at for å begrense useriøse diskusjoner og svar på forum blir det obligatorisk med ekte navn.

Det har fått sinnene til å koke over for alle forumbrukerne. Allerede 24 timer etter at annonseringen kom i form av et foruminnlegg var det over 1000 svar, hvor den aller største andelen er ekstremt kritiske til løsningen.

En forumbruker som kaller seg Tophla svarte umiddelbart med «Dette er det verste jeg noen sinne har lest fra dere. Jeg kan ikke engang forestille meg hvorfor dere vil gjøre dette».

En sjef for nettsamfunnet skriver videre at dette er et nødvendig tiltak fordi det er så mye useriøse diskusjoner på forumet og at det reguleres naturlig når brukerne må svare under ekte navn.

Men når Micah Whipple, en Blizzard-ansatt, velger å avslører sitt ekte navn via Real ID-kontoen for å demonstrere hvor ufarlig det er, viser brukerne umiddelbart problemene som kan oppstå med offentlig navn — bare noen minutter senere hadde de ikke bare klart å finne ham på Facebook, men også funnet privat adresse og telefonnummer.

I tillegg har brukerne klart å finne frem informasjon om hele familien hans. Whipple har nå valgt å slette Facebook-kontoen sin.

En bruker har her også demonstrert hvor sjokkerende lett det kan være å utnytte informasjonen.

Flere brukere spør nå om jenter, i frykt for å bli plaget, noen sinne vil delta på forumet - men også hvordan utviklingen her vil påvirke hvordan barn skal vernes.

Selv om ekte navn fremdeles er frivillig for bruk i selve spillene er det mange brukere som nå er bekymret for at det også kan bli påvunget i fremtiden.

Real ID er en del av den nye versjonen av Battle.net som skal bli måten spillerne kommuniserer i spill som er laget av Blizzard. Med Real ID vil du ha kunne kommunisere med andre spillere selv om de spiller andre Blizzard-spill enn deg.  Den nye versjonen av Battle.net brukes i spill som «World of Warcraft» og «StarCraft II: Wings of Liberty».

«StarCraft II: Wings of Liberty» slippes til PC 27. juli.