Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- «WoW» gjør deg ikke voldelig

Snarere tvert imot, viser undersøkelse.

(Dagbladet.no): Etter lanseringen av online-rollespillet «World of Warcraft» er det ofte blitt debattert hvorvidt spillet er avhengighetsskapende eller ei.

Spillet har imidlertid ikke i særlig grad vært nevnt i forbindelse med voldsdebatten - da er det gjerne andre spillserier som «Grand Theft Auto» som har måttet ta støyten.

Dette til tross: «World of Warcraft» ble nylig brukt som basis i en britisk undersøkelse for å kartlegge hvorvidt folk blir aggressive av å spille dataspill.

Resultatet av undersøkelsen foretatt ved universitetet i Middlesex skal framlegges på den årlige konferansen til British Psychological Society i Dublin senere i dag. Det som blir sagt vil muligens overraske noen, mens det for andre vil være temmelig selvfølgelig.

Basert på funn hos 292 personer mellom 12 og 83 som spilte «World of Warcraft», viste det seg at spillerne faktisk ble roligere av å spille, melder Irish Examiner.

- Spillerne var faktisk mer avslappede før og etter spillingen enn de var sinte. Men dette avhenger også veldig av personlighetstypen, sier forsker Jean Barnett til avisa.

- Dette vi hjelpe oss med å utvikle en spørreundersøkelse for å finne ut hvilken type spiller som mest sannsynlig vil overføre sin online-aggresjon til hverdagslivet, sier Barnett videre.

De involverte i undersøkelsen er alle hentet fra spillmiljøer, og ble målt før og etter totimers-økter med «WoW». De måtte identifiserte situasjoner som gjorde dem sinna i løpet av spillets gang, for deretter å gradere sinnenivået.

Funnene viste at sinnenivåene hadde lite med selve spillet å gjøre, men var mer avhengig av personen som spilte spillet, skriver Irish Examiner.

AGGRESSIVE? Om noen spillere oppfører seg aggressivt i «World of Warcraft», behøver ikke det bety at de aggressive i det virkelige livet, viser en britisk undersøkelse. Foto: BLIZZARD
AGGRESSIVE? Om noen spillere oppfører seg aggressivt i «World of Warcraft», behøver ikke det bety at de aggressive i det virkelige livet, viser en britisk undersøkelse. Foto: BLIZZARD Vis mer
image: - «WoW» gjør deg ikke voldelig
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media