Wu-Tang Clan spiller jubileumskonsert på Øyafestivalen

Hele gjengen, unntatt avdøde Ol' Dirty Bastard, skal komme.

KOLLEKTIV: Her er Wu-Tang Clan på scenen under Coachella-festivalen i april i år. Foto: NTB Scanpix
KOLLEKTIV: Her er Wu-Tang Clan på scenen under Coachella-festivalen i april i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

I 1993 ga rapkollektivet Wu-Tang Clan ut debutalbumet «Enter the Wu-Tang (36 Chambers)», ei plate som skulle gjøre dem til en av de mest inflytelsesrike hiphop-gruppene i verden.

Siden det nå er 20 år siden albumet, med låter som «Bring da Ruckus», «C.R.E.A.M.» og «Protect Ya Neck», så dagens lys, gjør Wu-Tang Clan en rekke konserter med hele den originale bestningen.

Nå går turen også innom Øyafestivalen i Oslo, onsdag den 7. august - samme dag som blant annet Blur står på samme scene.

Etter planen skal både RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God og Masta Killa dukke opp i Middelalderparken. Unntaket er Ol' Dirty Bastard som døde av en overdose, 35 år gammel, i 2004.

Til nå har kollektivet vært innom Primavera Sound Festival i Barcelona og Coachella i California. Førstnevnte konsert måtte imidlertid gå uten Method Man og Raekwon.

- Vi har blitt lova at alle skal dukke opp hos oss, men jeg forstår at det er litt spenning rundt akkurat det. Vår mann på Primavera fikk som forklaring at Method Mans fravær handla om logistikkproblemer og flyreiser. Vi får holde tett dialog med agenten, og forhindre at det samme skjer hos oss. Men vi har lagt inn, og fått akseptert, et bud på alle de gjenlevende medlemmene i Wu-Tang Clan. Så det er det vi forholder oss til, sier Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

Det er ikke sikkert at Wu-Tang Clan stiller opp sammen på denne måten igjen.

- Vi må -  én gang - fullstendig, effektivt og ordentlig representere varemerket vårt sammen, har RZA sagt til New York Times.