Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan er den viktigste rappgruppa på andre halvdel av 90-tallet.

Et løst basert kollektivt er den mer korrekte beskrivelsen på det som startet med RZA (egnt. Robert F. Diggs), Genius/GZA (Gary Grice), Ol' Dirty Bastard (Russel Jones), Method Man (Clifford Smith, Raekwon the Chef (Rich Diamonds, Ghostface Killa (Dennis Coles), U-God (Lamont Hawkins), Inspecta Deck (Jason Hunter) og Masta Killa (Elgin Turner).

Planen var hele tiden å slippe et suksessfult album som Wu-Tang Clan for dermed å gjøre stjerner ut av alle i kollektivet. Utrolig nok har dette fungert. Etter gjennombruddet med «Enter the Wu-Tang: 36 Chambers» har den ene Wu-Tang rapperen etter den andre sluppet meget suksessfulle og kritikerroste album.

Wu-Tangs fremgangsrike oppskrift tilskrives produsenten RZA. Han klarte å skape et fryktinngytende lydbilde med hardcore beats, skremmende piano-riff, og minimale samples på toppen.

Rapperne bidro med hard vokal og tekster som inneholdt mye vold og referanser til kampsport. Men også mye humor. Tilsammen har Wu-Tang skapt 90-tallets mest gjenkjennelige rapp-sound. Et sound de nødvendigvis ikke klarte å gjøre mer interessant på oppfølgeren «Forever». «Albumet levde bare opp til tittelen ved at den aldri tok slutt. Plata varte i en time og 48 minutter ...» skrev Dagbladets anmelder Thomas Strzelecki.

Medlemmene er stadig i media på grunn av generelt bøllete oppførsel. Sommeren '97 uteble de fra Kalvøya-festivalen etter at medlemmene hadde begynt å krangle på flyplassen.