Du leser nå Dagbladet Pluss

www for Woyzeck, Wilson og Waits

Woyzeck herjer på Det norske teateret, Robert Wilsons stykke gynger solid på musikken, tekstene og refrengene til Tom Waits.

MISTER WAITS: Tom Waits er ikke den som reiser på turne i hytt & pine, han har vært i Norge to ganger, men nå kan hans musikk oppleves på Det norske teateret i oppsetningen «Woyzeck». Foto: NTB SCANPIX
MISTER WAITS: Tom Waits er ikke den som reiser på turne i hytt & pine, han har vært i Norge to ganger, men nå kan hans musikk oppleves på Det norske teateret i oppsetningen «Woyzeck». Foto: NTB SCANPIXVis mer

Forfatter Frode Grytten guider oss inn i et underfundige musikalsk univers, signert Waits.

Her er kva Tom Waits seier om korleis han blei involvert i Robert Wilsons teaterversjon av Woyzeck:

- Ok, ok, du hadde meg på kroken då du sa: «så kuttar han strupen på ho»!

Den amerikanske artisten misbrukar sjeldan sjansen til å drive sjølvmytologisering. I intervju fortel Waits at han fikk oppdraget av Robert Wilson over nokre egg og sigarettar på ei kaffisjappe i Boston. Han kjente ikkje historia om den ulykkelige, tyske soldaten.

Men forteljinga verka som skapt for han: ein mann som seljer kroppen sin til medisinske eksperiment, som blir gal og kuttar strupa på utru elskerinne, som druknar i forsøket på å hente opp mordvåpenet og som har ein son som blir tatt hand om av landsbyidioten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.