www.Hardanger

LONDON (Dagbladet): I kjølvannet av Madonnas bryllup åpnet The Scottish Tourist Board en egen Internett-side.

22. desember i fjor giftet Madonna seg med den britiske filmmakeren Guy Ritchie. Fest, klær og gjester på slottet Skibo kostet drøye millionen i det skotske høylandet. Betalt av Madonna. Vi fra pressen reiste nordover for å dekke verdens viktigste begivenhet. Fra time til time, fra pint til dram.

  • Det lille tettstedet Dornoch - en times kjøring fra Inverness - var invadert av cirka 500 høytlønte fotografer og journalister. Hoteller og pensjonater var fullbooket. Befolkningen i Dornoch ristet ikke på hodet av beleiringen. Fordi, som de sa: «Dere setter Dornoch på kartet, det ville ha kostet millioner i annonser hvis vi skulle ha promotert det skotske høylandet på denne måten.»
  • Etter at Madonna og Guy hadde sagt «I do», reiste paret på en kort bryllupsferie. Folket i nord ryddet opp og fortsatte med dagens dont. Det samme gjorde The Scottish Tourist Board, dvs. i kjølvannet av Madonna åpnet de en egen Internett-side, www.highland-wedding.com .
  • Siden den ble lagt ut for gifteklare mennesker verden over, har ikke responsen latt vente på seg. I løpet av en måned har 30 000 klikket seg inn for å finne opplysninger om regionens mange slottshoteller. I varierende prisklasser. Ifølge det skotske turistkontoret er det klart for mange slottsbryllup til våren.
  • Først og fremst er det mennesker fra England som vil oppover, men pågangen fra USA og Japan er også stor - med rundt 30 nettklikkere per dag. Er du/dere interessert, finnes det flere opplysninger på adressene www.carnegieclub.co.uk og www.visitscotland.com.
  • Så, noe godt kom det da ut av besøket i Madonna-land. Distriktets lokale whisky var også maltgod.

Idé: Ettersom flere og flere turister prøver å unngå Norge som ferieland, er det kanskje på tide å lansere oljemilliardnasjonen som noe annet enn et slags Østerrike med super melkesjokolade og midnattssol?

Vi sier derfor ja til sunn bonderomantikk, biffer uten galskap og billige bulgarske bryllupsmusikanter. Du skal se det blir vår neste vekstnæring. Utenfor EU... www.brudeferd@hardanger.vestno.

Mens vi venter på en utenlandsk invasjon i kjole og hvitt, koser vi oss med Berlevåg Mannsangforening.