Wyclefs hevn

Wyclef Jean ble sviktet av kjæresten rett før de skulle på skoleball sammen. Nå, over ti år seinere, får han sin etterlengtede revansj.

- Ja, «911» er min hevn over jenta som forlot meg. Hun syntes jeg var en taper, forteller Wyclef til Dagbladet.

Og hvilken revansj! «911», en duett med souldronning Mary J. Blige, er en stor hit verden over.

- Jackie droppet meg til fordel for storhingsten på skolen. Jeg ble helt ute av meg. På ballet nærmet jeg meg henne og ropte: «Jackie, en dag skal du få se, en dag vil du angre». Alle kikket på meg som om jeg var den taperen, erindrer Jean, i dag kjent som hipphopp-entreprenør de luxe, mangemillionær og stjerneprodusent.

Jean er opprinnelig haitisk flyktning og vokste opp i Brooklyn og New Jersey. I New Jersey startet han hipphopp-kollektivet Fugees sammen med sin fetter Prakazrel Michel og sistnevntes highschool-venninne Lauryn Hill.

Gourmetkokk

Deres album fra 1996, «The Score», står som en av hipphopp-historiens mestselgende med 15 millioner album. De fem siste årene er det andre prosjekter som har stått i hodene på de tre. Jean har gitt ut to soloalbum. Det siste er listeaktuelle «The Ecleftic», uten at han er i nærheten av salgstallene til Fugees eller Hill.

Men like mye har Wyclef markert seg som en av verdens mest ettertraktede produsenter. På cv-en har han blant annet Whitney Houston, Destiny's Child, Bono og Santana.

- Jeg er en hallik, en musikkhallik, sier han med et flir - før han fortsetter:

- Jeg er Wyclef. Ingen kan gjøre som meg. Jeg er som en gourmetkokk som lager en suppe ingen kan kopiere.

- Du jobber med alle. Er du aldri redd for å miste troverdigheten din?

- Jeg bryr meg ikke om slikt. Min filosofi er å blande sjangrer og gjøre akkurat det hjertet befaler meg. Vet du, da jeg jobbet med Whitney Houston ba jeg om å få 15 autografer. Jeg har beholdt fan-en i meg.

Dameproblemer

Men Jean sliter fortsatt med dameproblemer.

- Jeg er i ferd med å bli skilt, ja, sier han og fortsetter:

- Jeg treffer masse damer, men jeg har problemer med å finne kjærligheten.

Blå øyne

Likevel har han allerede planene klare for en ny kone.

- Det neste kona mi skal være hvit. Grunnen er at jeg vil ha et blandingsbarn. Jeg vil ha en baby med blå øyne, sier Wyclef og smiler bredt.

- Har du noen barn fra før?

- Nei, ikke som jeg vet om. Men jeg har et mareritt som stadig kommer igjen: Ei skikkelig feit dame, på over 200 kilo, kommer bort til meg med en unge under armer og sier: «Hei Wyclef! Dette er ungen din! Du må betale bidrag!» Så er drømmen over.

<B>SKAL SKILLES:</B>-Det er vanskelig å finne kjærligheten, sier Wyclef Jean. Han er mannen bak vinterens storhit, "911", der temaet nettopp er ulykkelig kjærlighet. I går kveld var den gamle Fugees-sjefen dj på Oslo-klubben Barock.