«X-Com» vender tilbake som skytespill

Ny vending for den klassiske spillserien.

|||Vi har skrevet flere saker de siste par årene om at det legendariske taktiske strategispillet «X-Com» vil bli gjenfødt som en helt ny tittel.

I dag ble disse ryktene endelig virkelighet. 2K Games har nemlig sendt oss en pressemelding der de kan melde om at 2K Marin, folka bak «BioShock 2», jobber med «XCOM». Ja, uten bindestreken.

Spillet kommer til Xbox 360 og PC, og skal først og fremst være et førstepersons skytespill. Likevel loves vi at en viss strategisk kjerne er bevart, samtidig som man vil gi oss en svært spenningsorientert historie.

- Med «XCOM» vil 2K Marin gjenskape og utvide den rike historien rundt dette spesielle merkenavnet. Spillere vil utforske nye «XCOM» fra et dyptgående, nytt perspektiv og oppleve frykt og spenning med en altoppslukende historie, sier 2K-president Christoph Hartmann i pressemeldingen.

«XCOM» er den klassiske historien om menneskehetens kamp mot en ukjent fiende, og vi skal spille en FBI-agent som må identifisere og eliminere den voksende trusselen. Spilleren må ta risikofylte strategiske sjanser, samtidig som man må konsentrere seg om intense kamper mot fienden.

2K håper at et førstepersonperspektiv vil understreke nettopp frykten og spenningen. Utgivelsesdato eller bilder fra spillet foreligger ikke, og det offisielle nettstedet bugner ikke akkurat med informasjon. Vi kommer tilbake med mer nå ny info slippes.

Det originale «X-Com: Enemy Unknown» ble gitt ut av MicroProse i 1994, både på PC og Amiga, og står fortsatt som en klassiker innen sjangeren.

Spillet var turbasert og ga deg kontroll over en gruppe soldater som skulle kjempe mot alskens romvesen. Den sitrende spenningen var unik, og det er bare å håpe at 2K Marin får til noe lignende.

«X-Com» vender tilbake som skytespill