Bruker samme låtskriver:: Ålesund-jenta Rikke Lies nye single er skrevet av mannen som co-skrev «Lucky» for Britney Spears (innfelt). Foto: Eirik Slyngstad og AFP/Scanpix
Bruker samme låtskriver:: Ålesund-jenta Rikke Lies nye single er skrevet av mannen som co-skrev «Lucky» for Britney Spears (innfelt). Foto: Eirik Slyngstad og AFP/ScanpixVis mer

X Factor-Rikke bruker Britneys låtskriver

Hentet inn mannen som skrev «Lucky».

||| (Dagbladet): For de aller fleste er hun fortsatt mest kjent som «X Factor-Rikke».

Finaleplass i det populære TV2-programmet i fjor var gull verdt, men nå følger Rikke Lie fra Ålesund i fotsporene til selveste Britney Spears.

24-åringen skrev nemlig platekontrakt med Universal tidligere i år, og mandag denne uka kom debutsingelen «Good Girl». Planen er at albumet «Short Stories» skal slippes tidlig neste år.

Barndomsdrøm
- Jeg har skrevet sanger og drømt om dette i mange år, og det er helt fantastisk at jeg endelig får gitt ut materialet mitt. Dette har jeg drømt om siden jeg var barn, sier Rikke til Dagbladet.

Ålesund-jenta har bodd i Stockholm de siste fire årene. Der har hun klart å bygge opp et nettverk bestående av flere kjente fjes innen musikkbransjen.

- Materialet på albumet er stor sett mitt eget, men jeg har co-skrevet en del av låtene sammen med andre, forteller Rikke.

Tidligere Tuesdays-vokalist og låtskriver Laila Samuels er en av støttespillerne. Den mest kjente er imidlertid Alexander Kronlund.

Danser til Britney
Den svenske låtskriveren og produceren har jobbet med blant annet Robyn, Lambretta og Venke Knutson. Men det han er aller mest kjent for er samarbeidet med Britney Spears.

- Han co-skrev flere låter for Britney Spears, men «Lucky» er vel den mest kjente. Når jeg tenker på at jeg jobber med folk som ham og Laila Samuels, må jeg klype meg i armen, sier Rikke.

- Er du Britney-fan selv?

Håper på gjennombrudd: Rikke Lie håper singelen «Good Girl» kan gi henne et gjennombrudd. Foto: Isabel Watson
Håper på gjennombrudd: Rikke Lie håper singelen «Good Girl» kan gi henne et gjennombrudd. Foto: Isabel Watson Vis mer

- Jeg er først og fremst pop-fan, men jeg kan hoppe på dansegulvet til både Britney og Spice Girls. På hjemmebane hører jeg mer på akustiske og melankolske greier.

Symfonihjelp
Det Ålesund-jenta kanskje er mest fornøyd med ved debutsingelen «Good Girl», er at den er en reinspikka poplåt, men at den også har et mer alvorlig drag over seg, takket være musikere fra Gøteborg-symfonikerne.

- Det er Peter Nordahl, som blant annet har jobbet masse med Lisa Ekdahl, som har produsert både singelen og resten av albumet. Han er en av Sverige beste strykearrangører, og har sammen med Gøteborg-symfonikerne klart å gi låta et spesielt preg, sier Rikke.

24-åringen har neste single liggende klar allerede. Men først håper hun at «Good Girl» skal gi karrieren et ordentlig gjennombrudd.

- Jeg håper jo at folk liker musikken min og at det blir både konsert- og tv-muligheter framover. Jeg har akkurat flyttet til Grünerløkka, og har aldri hatt konsert i Oslo før, så det hadde vært moro, sier sunnmørsjenta.

• Du kan se videoen til «Good Girl» her.