«X-Men»-skaper funnet død

I Supermann-pyjamas.

(Dagbladet.no): Dave Cockrum, best kjent for å ha illustrert «X-Men»-tegneseriene, ble funnet død i sitt hjem i går. Cockrum ble 63 år gammel.

Tegneren begynte å jobbe med «X-Men» - som først ble utviklet av Stan Lee på 60-tallet - i 1975, og på kort tid ble kultserien svært populær.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble Cockrum funnet i hjemmet sitt. Han var iført sin Supermann-pyjamas og lå med et Batman-teppe over seg.

Tegneren jobbet med serien sammen med forfatter Len Wein, og var med å skape karakterer som Storm, Mystique, Nightcrawler og Colossus. Han mottok ingen royalties fra «X-Men»-filmene.

- Da Dave så filmen for første gang, gråt han. Ikke fordi han var bitter - han gråt fordi karakterene hans var på lerretet og fordi de var så levende, sier familievenn Clifford Meth til AP.

Cockrum hadde slitt med sykdom de siste årene.

- Han hadde en genuin kjærlighet for science fiction, for tegneserier og fantasysjangeren, og han levde for dette. Han elsket jobben sin, sier Meth.

UNIKT UNIVERS: Dave Cockrum var med å utvikle «X-Men», som seinere ble filmatisert. Her en scene fra film nummer to. Foto: FILMWEB
UNIKT UNIVERS: Dave Cockrum var med å utvikle «X-Men», som seinere ble filmatisert. Her en scene fra film nummer to. Foto: FILMWEB Vis mer