Xbox 2 i 2005?

Microsoft kan prøve å rekke julesalget til neste år.

Diskuter spill

(Dagbladet.no): Alt tyder nå på at Microsoft vil lede an i racet om å først lansere en neste-generasjons konsoll. Det amerikanske nettstedet IGN skriver at Xbox 2 - den har ikke fått et egennavn - ennå ikke har en offisiell slippdato, men at flere kilder i spillbransjen sterkt antyder at julen 2005 er målet for Microsoft.

Hos en spillutvikler fikk IGN denne uttalelsen om Xbox 2:

- For å si det slik: Mange utviklerere jobber svært hardt for å få spillene deres klare til en 2005-lansering, og de vil bli rimelig forbanna om Microsoft ikke klarte å få maskinen ut innen den tid.

Det være sagt, så er det kun i USA at spillfans kan sette opp Xbox 2 på ønskelista til neste jul. I resten av verden - Norge inkludert - vil vi mest sannsynlig først få se Xbox 2 i 2006.

Basert på Mac

Microsoft har allerede sendt ut utviklerverktøy til spillprodusentene, som er i full gang med å lage neste generasjons spill.

Der Xbox strengt tatt er en PC i en boks, vil Xbox 2 støtte seg på tilsvarende ytelse som det Apples G5-maskiner kan by på. Utviklerverktøyet som er sendt ut er sågar et modifisert Apple G5-system, med Xbox 2-emulatorer installert.

- Jeg har hørt at Steve Jobs (sjefen for Apple, journ. komm) synes det er temmelig ironisk at Microsoft har sendt ut Apple-systemer til utviklerne, har en kilde hos en spillutvikler sagt til IGN.

Best å være først?

Et aber for Microsoft ved å være først ute i neste omgang, vil være at de dermed blottlegger hele sin teknologi for konkurrentene Sony og Nintendo. I dag er Xbox den klart kraftigste spillkonsollen på markedet, noe Microsoft har dratt stor nytte av.

Det er heller tvilsomt om konkurrentene vil tillate Microsoft å ha den beste maskinen når de får førstehånds kjennskap til Xbox 2 før de lanserer sine egne konsoller - Nintendo Revolution kan også dukke opp i 2006, mens Sony PlayStation 3 først er ventet i 2007, ettersom de ventes å implementere neste generasjons DVD-standard i konsollen.

Microsoft har ikke kommentert IGNs artikkel.Diskuter spill

<B>SPENNENDE:</B> Det skal bli spennende å se hvordan Xbox 2 blir seende ut. Dette er et av forslagene til konsollens utseende som florerer på nettet. Det endelige resultatet blir nok svært annerledes ...