Xbox 360 blir mangelvare?

Selv om du har forhåndsbestilt Xbox 360 er det ikke sikkert du får den på slippdato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Allerede uker før Xbox 360 dukker opp i butikkene den 2. desember har lengtende spillere gjort sitt for å sikre seg en konsoll så raskt det lar seg gjøre.

Den store etterspørselen etter spillkonsollen fra Microsoft gjør at det blir vanskelig å få kjøpt Xbox 360 i butikk om du ikke har bestilt en på forhånd.

Mange har derfor gjort dette i spillbutikker rundt om i landet, og skulle dermed være sikret en fin spillhelg i starten av desember.

Ikke nok maskiner?

Nå viser det seg imidlertid at flere spillbutikker kan ha forhåndssolgt for mange Xbox 360-maskiner. Microsoft har nemlig nedjustert antall maskiner flere butikker får til slippdatoen, og dermed gått vekk fra det opprinnelige tallet butikkene har basert forhåndssalget på, skriver Faro Journalen i sitt kommende nummer.

I oktober ga Microsoft - riktignok med forbehold - et anslag på hvor mange spillkonsoller butikkene kunne regne med å få til slippdato. Basert på disse tallene startet mange med forhåndssalg.

- For oss er dette en liten krise, og vi jobber nå med hvordan vi skal fikse dette. Vi fikk en beskjed tidligere i forhold til antall konsoller til lansering og har solgt i forhold til dette. Microsoft lovet oss riktignok dette tallet med forbehold, men vi fikk beskjed om at det var relativt sikkert. Nå prøver vi å finne en løsning for de som har forhåndsbestilt, men i verste fall kan noen ende opp uten maskin. Vi har imidlertid en god dialog med Microsoft underveis og håper vi finner ut av dette sammen, sier daglig leder Bjørn Thomas Høen i Spiderman-kjeden til Faro Journalen.

Høen må nå drive brannslukking i forhold til sine kunder som risikerer å stå uten en Xbox 360 den 2. desember.

LEVERINGSPROBLEMER? Det er stor etterspørsel etter Microsofts kommende spillkonsoll Xbox 360 - så stor at selv de som har forhåndsbestilt kan stå uten maskinen på lanseringsdagen. Her et bilde fra spillmessen Tokyo Game Show i år. Foto: Scanpix
LEVERINGSPROBLEMER? Det er stor etterspørsel etter Microsofts kommende spillkonsoll Xbox 360 - så stor at selv de som har forhåndsbestilt kan stå uten maskinen på lanseringsdagen. Her et bilde fra spillmessen Tokyo Game Show i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Holdt litt igjen

Også andre butikkjeder har tatt opp forhåndsbestillinger på maskinen, men ikke alle er i en like presset situasjon.

- Vi fikk først et antall, så et høyere som nå igjen har blitt redusert. Vi har imidlertid holdt litt igjen på forhåndssalget, og dermed tror jeg vi skal klare å levere til alle som har bestilt. Det kan være det dukker opp enkelttilfeller i butikk, men det skal vi klare å løse, sier kategorisjef Carl Haakon Klafstaf i Spaceworld.

Eilif Kiland i Komplett.no har også solgt mye Xbox 360 i forkant, men slipper unna reduksjon i antallet leverte konsoller.

- Vi har passet på å ikke selge mer en det vi kan levere de tre første ukene i desember i og med at vi kjørte en planlagt forhåndsalgskampanje. Vi får vårt planlagte antall Xbox 360 i henhold det som ble kommunisert fra Microsoft tidligere i høst, men skulle selvsagt ønske at Microsoft hadde kommet med gladnyhet om at de ble mer bokser tilgjengelig generelt i markedet, ikke mindre, men det påvirker uansett ikke oss direkte, sier Kiland.

Kan løse seg

Det kan imidlertid hende at alt løser seg til det beste. Hos Microsoft jobbes det nå på spreng med å få kabalen til å gå opp.

- Foreløpig er ikke tallene endelig avklart, men det kan være at noen får for lite. Vi er ikke ferdige med den interne fordelingen og jeg håper vi skal klare å løse dette i løpet av de neste dagene. Noen vil garantert bli skuffet, men skulle det vise seg at noen har forhåndssolgt mer enn de får dag en, så vil vi prøve å ordne dette så fort som mulig, sier Espen Gylvik i Microsoft til Faro Journalen.

- Noen spekulerer i å etterlevere forhåndsbestillinger i løpet av desember, men da må dette også kommuniseres til kundene. Det er selvsagt beklagelig at vi ikke kan gi et endelig svar, men slik er det akkurat nå. Det ligger en mulighet for at det endelige tallet kan øke med hele 60 prosent, og da blir det en skikkelig opptur for butikkene.

Og kundene, skulle man tro ...

SNART I SALG: Xbox 360 kommer i salg i Norge den 2. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer