Xbox 360-eiere får nok en innholdsrik sommer

Summer of Arcade-spillene har fått dato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Når Microsoft nå for tredje sommeren på rad plukker ut sine nedlastbare Xbox LIVE Arcade-favoritter som får spesialbehandling, kan det vel nærmest kalles en tradisjon. For også i år lanseres markedskampanjen Summer of Arcade som skal huke tak i ferie- og skattepengene dine via onlinebutikken på Xbox 360.

Også i år er det fem splitter nye spill som skal lanseres i løpet av fem uker, og i de to foregående årene var Arcade-favorittene «Braid», «Trials HD» og «Shadow Complex» en del av Summer of Arcade, noe som burde gi deg en anelse om hva som kan være i vente.

«Limbo» er første tittel ut og slippes 21. juli. Dette atmosfæriske og originale plattformspillet utvikles av danske Playdead og får oss til å tenke på både «Braid» og «The Misadventures of P.B. Winterbottom». Fire spillnettsider i utlandet kåret spillet til ett av de beste på årets E3 og det vant også en priser i kategoriene «Excellence in Visual Art» og «Technical Excellence» på Independent Games Festival under Game Developers Conference i San Francisco tidligere i år.

Den andre tittelen slippes 28. juli og heter «Hydro Thunder Hurricane». Dette er en oppfølger til arkade-klassikeren «Hydro Thunder» fra 1999, som også senere kom til både PlayStation, Nintendo 64 og Dreamcast. Får du ikke badet nok i sommer kan dette være en tittel for deg. Det våte element spiller nemlig en slags hovedrolle i dette spillet hvor du skal kjøre heftige båter. Tenk Wipeout på vann. Du kan spille alene eller konkurrere mot andre både i egen stue eller over nettet.

«Castlevania: Harmony of Despair» er det tredje Summer of Arcade-spillet og kommer 4. august. For første gang i et Castlevania-spill blir det nå mulig for seks spillere å samarbeide via nettet. Hver spillbar rollefigur har spesielle egenskaper og spillerne må samarbeide for å gjøre fremgang. Alle de spillbare rollefigurene stammer fra tidligere Castlevania-spill. Erfaringspoengsystemet fra tidligere spill er denne gangen fraværende, og dermed er våpen og utstyr den eneste måten å forbedre rollefiguren på.

11. august kommer «Monday Night Combat», et konkurransespill som blander skyting med strategielementer fra tower defense i en science fiction-arena. To lag med seks spillere hver kan konkurrere med hverandre, men også to spillere med delt skjerm på samme TV. Målet er å holde fiendens roboter i sjakk med våpentårn, eller å få sine egne roboter til å ødelegge skjoldet for å kunne sabotere basen. Spillerne vil også bli belønnet med egen valuta som kan brukes på å kjøpe nye våpentårn og lignende.

«Lara Croft and the Guardian of Light» er siste spill ut og kommer 18. august. Dette er spillet som ser Lara Croft fra et helt nytt perspektiv, bokstavlig talt. Kameravinkelen flyttes til ovenfra og ned i et fugleperspektiv også kjent som isometrisk. Spillet er utviklet med tanke på samarbeid for to spillere som kan spille sammen på samme TV eller via nettet. To spillere vil da styre Lara Croft og en gammel mayakriger kalt Totec. Lara og Totec vil ha forskjellig utstyr og egenskaper som må brukes for å komme videre. Spillet vil også ha en helt egen enspillerdel som ikke er samme historie som samarbeidsdelen.

Alle spillene får en prislapp på 1200 Microsoftpoeng, men om du kjøper alle fem i en pakke vil du få ett av dem med på kjøpet, som vil si en reduksjon på 1200 Microsoftpoeng. Om du kjøper tre spill får du 400 Microsoftpoeng i rabatt.

Vil du regne om Microsoft-poeng til hard, norsk valuta, finner du hjelp her. I tillegg er det verdt å nevne at «Monkey Island 2: Special Edition» er ute på blant annet Xbox Live i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer