Xbox 360-feil koster Microsoft milliarder

Utvider garantien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svært mange Xbox 360-eiere har til sin store fortvilelse oppdaget at spillkonsollen brått slutter å virke.

På fronten dukker det da opp tre blinkende røde lys rundt på-knappen, noe som har gitt tilstanden tilnavnet «Red ring of death».

I går gikk Microsoft selv ut og sa at de var tvunget til å gjennomføre et «uakseptabelt antall reparasjoner», og at hele denne reparasjonsprosessen vil koste dem over én milliard dollar - nærmere seks milliarder kroner, melder The Guardian.

Som en følge av dette har Microsoft også bestemt seg for å utvide garantien for Xbox 360-konsollene, som først ble lansert i USA i 2005, til tre år - og vil i samme slengen erstatte de utgifter folk har hatt med reparasjoner fram til nå.

Robbie Bach, sjef for Microsofts underholdningsavdeling, skal ifølge The Guardian ha uttrykt «ektefølte unnskyldninger». Selskapet har ikke gått ut med hvor stor prosentandel av maskinene som har gått i stykker.

Ryktene om dette antallet har i det siste svirret over hele nettet, og det britiske reparasjonsverkstedet Micro Mart gikk nylig ut og uttalte at de ikke lenger vil ta imot maskiner med «de røde dødslysene» på grunn av det «fenomenale antallet» maskiner som går i stykker.

- Sånn prinsipielt går garantien fra produsenten fra ett til tre år, og det er kjempebra. Selv om vi har forholdt oss til standardgarantien fra Microsoft, er det for enkelte feil her i Norge en lovpålagt garantitid på fem år - så de som har fått denne feilen har fått det reparert. Men om noen har hatt utlegg i forbindelse med dette, vil de nå få det refundert, sier Jan Kristensen, kommersiell sjef for Microsoft Norge til Dagbladet.no.

FRYKTET MELDING: Når Xbox 360en får tre røde lys på fronten, er maskinen død. Stadig flere har opplevd dette, og nå unnskylder Microsoft og utvider i samme slengen garantien. Foto: TEAM XBOX
FRYKTET MELDING: Når Xbox 360en får tre røde lys på fronten, er maskinen død. Stadig flere har opplevd dette, og nå unnskylder Microsoft og utvider i samme slengen garantien. Foto: TEAM XBOX Vis mer
UNNSKYLDER: Robbie Bach i Microsoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer