Xbox 360 i salg fra midnatt i USA

Kommer til å bli kaos og utsolgt, tror butikkene.

Les mer om Xbox 360 i Dagbladet.nos weblogg.

(Dagbladet.no): Forventningene til Xbox 360 er skyhøye.

Og mens lanseringsdatoen i Europa er satt til andre desember, kan ivrige spillere i USA få tak i et eksemplar av spillekonsollen allerede fra klokken 24 i natt.

Nettbutikk tømt

Spillemaskinen er av mange spådd til å bli den store gavevinneren under årets juletre, både i det store landet i vest og her hjemme.

Flere nettbutikker i USA har lenge tatt imot forhåndsordre.

Enkelte utsalgssteder, slik som Toys R Us, har satt opp egne nettsteder for å ta unna all trafikken.

En av landets største elektronikk-kjeder, Curcuit City, begynte å ta i mot bestillinger på sine nettsider fredag ettermiddag.

VENTER PÅ Å SLIPPE INN: Flere tusen mennesker samlet seg utenfor en flyhangar i Mojave-ørkenen i California, der Microsoft arrangerer Xbox 360-lanseringsfest, også kjent som «Zero Hour». Foto: REUTERS/SCANPIX
VENTER PÅ Å SLIPPE INN: Flere tusen mennesker samlet seg utenfor en flyhangar i Mojave-ørkenen i California, der Microsoft arrangerer Xbox 360-lanseringsfest, også kjent som «Zero Hour». Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Alle enhetene lagt ut for salg gjennom deres nettbutikk, ble raskt revet vekk, ifølge Vnunet.com.

Og det til tross for at elektronikkbutikken ikke har lov til å sende ut spillekonsollene før den offisielle lanseringsdatoen. Selskapet selv nekter å offentliggjøre hvor mange konsoller det dreier seg om.

Blir fort tomt

Det er ventet at det kommer til å bli lange køer utenfor butikkene i natt. Og det er langt fra sikkert at det er nok konsoller til alle.

Nyhetsstedet MSNBC.com skriver at de færreste butikkene vil på grunn av konkurransehensyn gå ut med hvor mange spillkonsoller de faktisk har på lager.

Talkskvinnen for Circuit City, Amanda Tate, kommenterer at her er det første mann til mølla-prinsippet som gjelder.

- Butikkene vil dele ut kuponger til de første som kommer. Er det tomt, vil vi henge et skilt på døren, slik at folk ikke kaster bort tiden sin på å vente, sier hun til Forbes.

En ting er sikkert, det kommer ikke til å være mange konsoller tilgjengelig på hvert utsalgssted.

- Jeg ville ha likt å si at det var flere hundre, men i virkeligheten er det snakk om noen dusin, fortsetter Tate.

Uhyre populært

Det er likevel ingen grunn til å fortvile for Xbox 360-fans i USA. Selv om det raskt blir tomt, lover Microsoft å levere langt flere konsoller i løpet av de neste ukene.

Problemstilling er like aktuell i Norge og det diskuteres om produsenten greier å levere nok her også.

Du må regne med å betale 2595 kroner for basisutgaven, og 3395 kroner for den utvidede konsollversjonen.

Det finnes ulike salgsprognoser for øyeblikket, men selv de mest forsiktige anslår at Microsoft kommer til å selge i overkant av tre millioner Xbox 360 i løpet av de første tre månedene.

JULEGAVETIPS: Andre desember blir Xbox 360 også tilgjengelig i Norge. En nyhet som garantert vil glede både store og små på julaften.
VARER I TO DØGN: «Zero Hour» startet ved solnedgang søndag kveld og avsluttes tirsdag klokken 00.01, det offisielle lanseringstidspunktet for den nye spillekonsollen.