Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Xbox 360 kan få Blu-ray

Microsoft åpen for å snu i hd-krigen.

(Dagbladet.no): De siste dagene har det blåst en kraftig storm i den såkalte hd-krigen mellom de høyoppløseslige dvd-arvtagerne Blu-ray og HD-DVD.

Etter at et av verdens største mediehus Time Warner valgte å utelukkende støtte Blu-ray, har flere nå varslet at kampen er tapt for HD-DVD.

Microsoft har fra start vært en av hovedaktørene i HD-DVD-leiren, og selger en rimelig priset HD-DVD-spiller som tilbehør til sin spillkonsoll Xbox 360. Sony, som igjen er en av hovedaktørene bak Blu-ray, har en slik hd-avspiller innebygget i sin PlayStation 3.

Nå kan Reuters melde at Microsoft vil vurdere å støtte også Blu-ray dersom forbrukerne vil det slik.

- Det bør være et forbrukervalg - og hvis det er slik de stemmer, så er det noe vi må vurdere, sier Xbox-markedssjef Albert Penello i Microsoft til nyhetsbyrået.

På tross av at filmselskapet Warner Bros. valgte side i kampen, tror ikke Penello at avgjørelsen vil ha noe å si for salget av selve Xbox 360-konsollen.

- Jeg tror virkelig ikke at dette har noe betydelig effekt for kampen mellom Xbox 360 og PlayStation 3. Med PlayStation 2 var dvd-avspilleren viktig i starten, men etter et år eller to kjøpte ikke folk den som en dvd-spiller, sier Penello.

At vekten har begynt å tippe i retning Blu-ray-formatet etter Warners valg skremmer imidlertid ikke Penello nevneverdig.

KAN SNU? Microsoft er åpne for å snu i den såkalte hd-krigen og støtte Blu-ray dersom forbrukerne vil. Nå tilbyr selskapet en HD-DVD-avspiller som tilleggsutstyr til spillmaskinen Xbox 360. Foto: MICROSOFT
KAN SNU? Microsoft er åpne for å snu i den såkalte hd-krigen og støtte Blu-ray dersom forbrukerne vil. Nå tilbyr selskapet en HD-DVD-avspiller som tilleggsutstyr til spillmaskinen Xbox 360. Foto: MICROSOFT Vis mer

- Du kan si at det er litt leit, men det setter oss ikke tilbake. Jeg har sett mange kamper som dette bli avgjort over tid. Jeg vil at forbrukerne skal lufte sin stemme, og jeg tror at mange av forbrukerne som har kjøpt en HD-DVD vil ha et ord med i spillet, sier han til Reuters.

Dagens Næringsliv kan forøvrig i dag fortelle at det til nå bare ble solgt 92.000 filmer i hd-kvalitet i Norge i fjor - og 80.000 av disse var Blu-ray. Dvd-salget var på den annen side rekordsterkt, med 17 millioner solgte filmer.

Det er også tydelig at spillkonsollene har noe å si i kampen: Det ble bare solgt noen få hundre rene hd-avspillere i Norge i fjor.

<B>HAR INNEBYGGET BLU-RAY: PlayStation 3.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media