Xbox har en plan

Microsoft har lagt en hemmelig plan for å knuse Sony PlayStation 2. Kodenavnet er «Freon».

Salget av spillekonsollen Xbox har ikke gått som forventet, og nå har Microsoft tenkt til å komme hovedkonkurrenten Sony i forkjøpet, melder The Wall Street Journal.

Kodenavnet er «Freon» - og prosjektet skal være det kuleste de holder på med i Microsoft. Maskinen skal være en oppfølger til Xbox-konsollen. Steget videre er at Microsoft nå skal tilby tv-muligheter i maskinen. Direktesendinger på tv skal kunne settes på pause og opptak skal kunne lagres på en harddisk.

Ifølge kilder sentralt i Microsoft-systemet skal prosjektet ha falt i smak hos styreformann Bill Gates. I et internnotat fra januar skrev han at han håpet på en maskin som kan kombinere videomuligheter og spilling.

Microsoft håper å kunne presentere en ny maskin en gang til neste år, eller i 2004. Dette vil bryte med mønsteret fra tidligere lanseringer hvor det har gått fem år mellom hver gang produsentene kommer med et nytt produkt.

Sony forventes å lansere sitt nye Playstation-system i 2005.

- Det viktigste er å lansere noe før Sony, sier en kilde til The Wall Street Journal.

Tenker på framtida

Det å endre lanseringssyklusen er spesielt viktig i forhold til Sony, som er avhengig av god tid til å utvikle spesielle databrikker som det tar flere år å lage.

<> Foreløpig salg <>
  • Microsoft Xbox (2001): 3,5-4 millioner
  • Nintendo GameCube (2001): 4,5 millioner
  • <> Sony PlayStation 2 (2000): 32 millioner

- Min største bekymring er at Microsoft eller Nintendo forsøker å endre «markedsreglene». Jeg ser for meg flere ting, for eksempel en årlig modell som Xbox 2002, Xbox 2003 og så videre, sier teknologisjefen i Sonys spilleavdeling, Shinichi Okamoto.

Offisielt sier Microsoft at Xbox-en har vært en tidlig suksess, og fokus nå er å selge masse i julesesongen.

- Samtidig er vi nødt til å tenke på framtida, sier salgs- og markedsdirektøren til Microsoft Xbox, John O\'Rourke.

Sony PlayStation 2
Nintendo GameCube
Microsoft Xbox