Xbox Live!

LENGE ETTER svenskene, får endelig vi her til lands nå kjøpt Xbox Live!, som tillater deg å spille Xbox-spill på nett mot andre Xbox-eiere. Tjenesten har vært en stor suksess i USA og de åtte europeiske landene som har fått være tidlig ute, og etter norgeslanseringen i går satses det stort også her på haugen.

Med Xbox Live! blir du sittende foran TV-skjemen med et headsett, som er koblet til kontrolleren. Via dette headsettet kan du snakke med andre folk som du spiller mot, eller rett og slett chatte med dem på Xbox-dashbordet- uten å spille.

- DU KAN FÅ kjøpt Xbox Live! i alle butikker der man får kjøpt spill. Startsettet koster 549 kroner veiledende, dette inkluderer et årsabonnement og headset, samt demoversjoner av spillene MotoGP og MechAssault. Etter det første årets utløp vil man kunne kjøpe årsabonnement til rundt 500 kroner, eller månedsabonnement til rundt 60 kroner, forteller Silje Thoresen, som er markedsanvarsvarlig for Home and Entertainment Division i Microsoft Norge.

I BUTIKKENE er det nå rundt 50 spill som er aktivert for Live!, enten ved at du kan spille mot andre, eller laste ned nye brett og innhold. Microsoft satser svært mye den nye tjenesten, og

- Tjenesten kommer til å fornye seg stadig, det er mange nye ting som kommer som jeg ikke kan snakke om nå, forteller Thoresen.

Her i Dagbladet har vi hatt tilgang på Live! i mange måneder allerede, og vi er storveis fornøyd med tjenesten. Forutsetningen for Live! er at du har bredbånd, noe som fører til at spillene flyter godt, selv om mange spiller mot hverandre.