«Xena - sesong 1-3»

Morsom action med slagferdig krigerprinsesse.

Krigerprinsessen Xena var opprinnelig en biperson i TV-serien «Hercules». Men hun fikk ganske snart sin egen serie, som holdt det gående i hele seks sesonger fra 1995. Nå er de tre første sesongene av «Xena» å få i butikkene.

La det være sagt med en gang, dette er ganske «cheesy» greier. Men det serveres med glimt i øyet og rikelig med humor. Resultatet er en morsom og actiontett serie som fungerer ypperlig som tidtrøyte for actionglade gutter og jenter, fra ca. 10 til 90.

Krigerprinsessen Xena, kledd i brystplate og skinnstropper, reiser gjennom et slags antikt landskap, slåss mot utallige kjeltringer, mange fabeldyr og en gud, eller halv gud nå og da. Anakronismene er mange, iblant reiser Xena også i tid.

Man kan trygt si hun har en egen evne til å være der ting skjer og møter i løpet av serien blant andre Julius Cæsar, Gilgamesh, Confusius, Beowulf og Odin. Med seg på ferden har hun blonde Gabrielle, en landsbykvinne som allerede i første episode erklærer at landsbylivet ikke er noe for henne. Så hun velger et liv med Xena i stedet.

Alle de mer eller mindre åpenbare hintene om forholdet deres, har gitt serien en kultstatus, og gjør den også mer interessant. Hvor ofte lages det eventyrserier med tøffe kvinner i hovedrollen?

Og hvor ofte møter vi actionheltinner som åpenbart har ganske allsidig smak når det kommer til kjærlighet? Minus for manglende bonusmateriale. Men likevel: Heia Xena!