XL-Espen tok av

KJELLER (Dagbladet): Espen Thoresen lettet fullstendig etter siste XL-sending fra Marienlyst i går kveld, denne gang med NRK-mannen Roald Øyen bak spakene. Målet: Quart-festival og Garbage-konsert.

Klokka 18.00 i går var den tidligere DC-9-flymekanikeren Espen Thoresen ferdig med sitt siste XL fra studio i NRK-huset i Oslo.

Til Monaco

Mer enn 800 sendinger har Thoresen hatt fra studioet, men han aktet ikke å mimre og sørge med gravøl.

For jappetida er ikke over for Thoresen: Han dro sammen med to XL-kompiser rett til flyplassen på Kjeller. Her ventet småfly-flygeren Roald Øyen med en maskin av typen Hyper Warrior PA 28-161. Og det bar rett til værs...

- Jeg stoler på Roald! Han har peiling på fly, mener Thoresen.

- Ja, vi har jo diskutert mye fly, vi. Jeg har også vært med i et par XL-program der jeg har snakket om fly, forteller kaptein Øyen.

- Ja, og så hender det rett som det er at jeg og Roald er ute og flyr. Vi bruker å ta noen turer til Monaco og drar noen runder med grov kortspilling, sier Thoresen, mens Øyen rister småhumrende på hodet.

Så Beatles

Sammen tok de en seriøs «walk around check» av flyet før «take-off». De kom seg vel ned i Kristiansand også - og fikk med seg Garbage. Men Roald Øyen ville tilbake til Kjeller i Skedsmo for å parkere flyet.

- Quart er ikke noe for en kar som meg, vet du. Jeg fikk jo oppleve Beatles.

Du kan ta farvel med XL i Dagbladets kondolanseprotokoll. Fredag kl 13.00 vil protokollen bli høytidelig overrakt Espen Thoresen under Quart-festivalen.

FLYR IGJEN: Espen Thoresen gjorde seg ferdig med siste XL-sending og dro til værs med Roald Øyen.