<strong>BLE ARRESTERT:</strong> Den danske poeten og politikeren Yahya Hassan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE ARRESTERT: Den danske poeten og politikeren Yahya Hassan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Yahya Hassan arrestert

Det bekrefter det danske politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den danske dikteren Yahya Hassan (20) ble arrestert natt til søndag.

Det bekrefter det danske politiet ved politi-inspektør Sten Sørensen overfor Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekrefte at Yahya Hassan har blitt kortvarig arrestert. Utover det har vi ingen kommentarer, sier han til avisa.

Han vil ikke kommentere hvorfor Hassan ble anholdt.

Avisa har ikke fått kontakt med forfatteren selv, men Nationalpartiets stifter, Kashif Ahmad, sier til avisa at han ikke har hørt noe fra Hassan eller andre om arrestasjonen.

- Det har jeg ikke hørt noe om, sier han.

Hassan er selv politiker for det nye partiet, som ble stiftet november i fjor.

Dømt for vold, men anket I mars ble dikteren dømt til fire måneders fengsel for å ha slått en annen person i ansiktet to ganger, etter en bytur i Aarhus i februar.

Hassan anket dommen på stedet, og har hele veien nektet skyld. Han har forklart at han forsøkte å beskytte seg selv, etter at flere personer virket truende for ham.

Hassans familie er fra Palestina, og kom til København fra en flyktningleir i Libanon. Han ga ut sin første diktsamling i 2013, der han blant annet kritiserer islam.

Han skriver også åpent om familievold og barnemishandling blant innvandrere, noe han har fått både venner og fiender for å gjøre.

Har blitt truet tidligere Han har tidligere måttet rømme fra knivoverfall, blitt slått ned på åpen gate i København, og da han skulle delta i et debattmøte i Odense i november i fjor ble arrangementet stanset av politiet etter en høy trusselvurdering.

Hassan vekket også oppsikt da han publiserte et bilde av den danske politikeren Henrik Dahl ikledd nazi-uniform på sin egen Facebook-vegg, like etter terroraksjonene i København.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer