Ydmyk outsider

Harald Eia vant Stå Opp-Prisen i kveld, men hevder han har mye igjen å lære.

- Jeg føler jeg ikke når opp til knehasene på Dagfinn og de andre nominerte, sa en tydelig fornøyd, men ydmyk Harald Eia etter at han tidligere i kveld mottok Standup-Norges gjeveste pris, Stå Opp-Prisen, på Victoria Teater.

Eia, en nykommer i Standup-miljøet, hadde i følge juryen gjort seg fortjent til prisen ved sin innsats for å synliggjøre sjangeren, samt hans nysgjerrighet og ydmykhet for faget. I begrunnelsen ble det blant annet vektlagt hvordan Eia ved sin tv-popularitet hadde bidratt til å bringe Standup-sjangren til et helt nytt publikum.

De andre nominerte var i år Dagfinn Lyngbø, Terje Sporsem og Jonna Støme, og prisen ble delt ut av Johan Golden.

Prisvinner Eia takket kollega Thomas Giertsen og resten av miljøet for hjelp og støtte i sin overgang mellom tv og scenekomikk. Overfor Dagbladet.no hevder humorkjendisen at han ser på seg selv som en jypling i standup-sammenheng og at han har mye igjen å lære.

- Jeg tror jeg fikk prisen fordi jeg er en tv-fyr som tok oppgaven på strak arm, sier Eia. 

Juryen mener Eia ikke valgt eminste motstands vei ved å bruke gamle karakterer, men lagde et Standup-sett helt fra bunnen av.

<B>STANDUP, YEAH YEAH YEAH:</B> Harald Eia, her som Thomas André i Kommunaldepartementets valgkampanje i fjor høst, var Norges morsomste standup-er i 2005, ifølge bransjen selv.