Ydmyker Blair i ny video

Kontroversielle George Michael bruker politisk satire i sin nye musikkvideo. Artisten legger an på den britiske statsministerfruen, mens Tony Blair framstilles som George W. Bushs lydige puddel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I musikkvideoen til singelen «Shoot The Dog» vil George Michael protestere mot at Blair støtter det han mener er en aggressiv amerikansk utenrikspolitikk. I videoen skal Michael angivelig stå i utfordrende positur, iført leopardtanga, mens han prøver å forføre Cherie Blair. Statsministeren selv skal være portrettert som en puddel som lydig følger sin herre - den amerikanske presidenten. En annen scene i tegnefilmvideoen skal vise de to statslederne i en heftig tango, melder BBC.

Farlig farvann

I sangen «Shoot The Dog», som lanseres i Storbritannia denne uka, harselerer George Michael med Blairs avhengighet av «storebror» USA. Michael sier at den politiske kritikken er en stor risiko for karrieren, men at han likevel vil sette søkelyset på britisk utenrikspolitikk.

- Jeg vet ikke hvordan dette blir mottatt, særlig ikke i Amerika. Men det er viktig for meg at jeg er fri til å uttrykke meg, sier artisten i et intervju med tabloidavisa Daily Mirror.

Han avviser at han utnytter verdenspolitikken til å selge flere plater, og sier at det viktigste er å skape offentlig debatt rundt Blairs politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer