Ydmyker Blair i ny video

Kontroversielle George Michael bruker politisk satire i sin nye musikkvideo. Artisten legger an på den britiske statsministerfruen, mens Tony Blair framstilles som George W. Bushs lydige puddel.

I musikkvideoen til singelen «Shoot The Dog» vil George Michael protestere mot at Blair støtter det han mener er en aggressiv amerikansk utenrikspolitikk. I videoen skal Michael angivelig stå i utfordrende positur, iført leopardtanga, mens han prøver å forføre Cherie Blair. Statsministeren selv skal være portrettert som en puddel som lydig følger sin herre - den amerikanske presidenten. En annen scene i tegnefilmvideoen skal vise de to statslederne i en heftig tango, melder BBC.

Farlig farvann

I sangen «Shoot The Dog», som lanseres i Storbritannia denne uka, harselerer George Michael med Blairs avhengighet av «storebror» USA. Michael sier at den politiske kritikken er en stor risiko for karrieren, men at han likevel vil sette søkelyset på britisk utenrikspolitikk.

- Jeg vet ikke hvordan dette blir mottatt, særlig ikke i Amerika. Men det er viktig for meg at jeg er fri til å uttrykke meg, sier artisten i et intervju med tabloidavisa Daily Mirror.

Han avviser at han utnytter verdenspolitikken til å selge flere plater, og sier at det viktigste er å skape offentlig debatt rundt Blairs politikk.

Sterk kritikk

Michael kritiserer Bushs religiøse cowboyretorikk som han mener skaper splid mellom kristne og muslimer, og hevder at mange britiske muslimer ikke føler seg trygge i dag. Han frykter en eventuell bombing av Irak og krever en større debatt om britenes krigsinnsats. George Michael sier han ikke har noe imot Tony og Cherie Blair som personer, men at han er bekymret for at den britiske regjeringen støtter USAs undertrykkelse av store deler av verdens befolkning.

- Blair synes tydeligvis at det er sexy å være oppe med Bush i begivenhetenes sentrum, sier Michael, som håper å vekke opinionen:

- «Shoot The Dog» er laget som et stykke politisk satire, verken mer eller mindre, og jeg håper at det vil få folk til å le og danse og deretter tenke litt.

VIL HA DEBATT: George Michael.