- Yeah! Endelig kommer Sissels nye plate

KØBENHAVN: - Det tar mye lenger tid å lage en plate enn å lage et barn, konstaterer Sissel Kyrkjebø (31).

Seks år og to barn etter at hun forrige gang ga ut en plate, er hun endelig klar med oppfølgeren. Og med et image og en look som forteller alt annet enn en satt, dansk husmor.

Det er nesten ikke til å tro. Men 20. november kommer faktisk Sissels nye plate ut. Allerede mandag kan du høre første smakebit, singelen «One Day», på radio.

- Det er et kommersielt pop-album på engelsk. Noe slikt noe har jeg jo aldri gjort, før, konstaterer en strålende opplagt Sissel som leker supermodell for en dag i et fotostudio i København. For med den nye platen følger det selvsagt også et aldri så lite imageskifte. Og blondekragene fra starten av Sissels karriere er definitivt ikke hentet fram igjen.

Punka uttrykk

Det er Steen Evald, fotgrafen som tok det berømte, androgyne forsidebildet av Sissel til Tique i 1994, som skyter Sissel slik hun skal se ut på coveret av det nye, ennå navnløse albumet. Stilen innebærer bustehår, en japanskinspirert topp i rødt kunststoff, et par stramme, svarte skinnbukser og to meget lange ben. Vi snakker om et naturbarn kledd opp i designer-klær.

- Vi blander Sissels skjønnhet med et litt rått og punkete uttrykk. Hun er meget yndig, så vi kan godt rocke henne opp uten at hun blir trashy og mister seg selv, påpeker fotografen som får fram baben i «Gudsordet» fra Vestlandet.

Rompa ut

Sissel er fri og flørtende i det hun skyver ut rompa for fotografen, uten at hun av den grunn angrer på at hun ikke satset på å bli modell.

- Jeg er glad jeg ikke gjør dette hver dag, sier hun etter å fått av seg sminken og krøpet inn i hverdagshabitten igjen.

Tilbaketrukket liv

De siste årene har hun først og fremst viet seg til familielivet med ektemannen Eddie Skoller, og døtrene Ingrid (4 1/2) og Sara (14 måneder).

- Jeg lever et veldig tilbaketrukket, alminnelig liv i København. Jeg er hjemmeværende, og slapper av med det, sier hun. Men det er ikke tvil om at barna har forandret henne.

- Fokuset har forsvunnet vekk fra meg selv. Det er deilig. Jeg prioriterer barna framfor noe annet. De har gitt meg et rikere liv, sier hun.

Særpreget forsvant

Sissel brukte to år og en sum som antas å være seks millioner kroner på å spille inn et album i USA sammen med produsent Rick Chertoff. Til slutt ble hele plata vraka.

- Det var frustrerende.

- Hva var feil med det du spilte inn i USA?

- Særpreget mitt - stemmen - forsvant. Det ble en ensformig plate som jeg ikke var fortrolig med da den var ferdig innspilt. Jeg var ganske oppgitt når jeg så hvor det bar med det plateprosjektet.

Redningen for Sissel ble møtet med Jørn Dahl. Dahl produserte Lene Marlins millionselgende debutalbum «Playing My Game». De to møttes gjennom Sissel og Lene Marlins felles manager, Arne Svare, i februar i år.

- Det var et utrolig kick å møte Jørn første gang. Vi fant tonen med en gang. Det løsna. Platen som nå kommer er spilt inn i løpet av et halvt år.

Det helnorske fundamentet for albumet understrekes ved at låtskriverne er Dahl, Morten Abel, Lene Marlin Pedersen og det Trondheimsbaserte studioteamet Stargate. Bare en av Rick Chertoffs låter har overlevd fra USA-innspillingen.

For doven og lat

- Det er blitt en melodiøs popplate! Det er bare så deilig befriende å si det, flirer hun.

- Hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det enkelt? Det er slik vi har tenkt. Det er en plate min mor og far kommer til å bli veldig glade i. Datteren Ingrid liker den også veldig godt.

- Publikum og medier har alltid hatt store forventninger til din utenlandskarriere. Men du virker veldig rolig i forhold til en slik satsing?

- Jeg har ikke spisse nok albuer til å tenke på karriere og internasjonal stjernestatus. Jeg er for doven, for lat. Jeg vil ikke ha en karriere for enhver pris. Hadde jeg hoppet på noe etter «Titanic»-suksessen hadde jeg kanskje ikke fått Sara. Men jeg blir glad hvis det er andre land som også vil ha den nye platen min. På den annen side har det gått så lang tid at jeg ikke tør å håpe på noe som helst, avslutter hun.

SUNT: - Det er sunt å gå gjennom en fotosession som denne. Det gjør at jeg strekker meg, sier Sissel.