Yeah yeah yeah

!!! har gitt ut et dystert, desperat og politisk album. Egentlig er det mest moro.

Noen band nekter bastant å gjøre det enkelt for seg selv. «!!! uttales chk chk chk eller tre liknende repeterende lyder som pow pow pow og unh unh unh,» står det på coveret til «Louden Up Now».

No Wave

Det er bare å applaudere gruppas svakhet for lingvistisk selvutslettelse.

Forsøk for eksempel å søke etter «!!!» på Google. Det er helt umulig. På plate er !!! derimot et alt annet enn beskjedent band.

Faktisk så høres det ut som om de er blitt hentet opp fra en fuktig no wave-kjeller i New York på slutten av syttitallet.

«Louden Up Now» har en musikalsk referanseliste lenger enn hvilket som helst grunnfagspensum.

Albumet velter seg i disko, postpunk og no wave. Inspirasjonskilder som Gang of Four, A Certain Ratio og Liquid Liquid er åpenbare.

Dessuten er «Dear Can» en punktert og poengtert hyllest til krautrock-pionerene Can.

Botanisk hage

På «Louden Up Now» skaper de sju bandmedlemmene et klinisk frodig og lokkende lydbilde. Det er som å vandre inn i en botanisk hage, for så å oppdage at alle blomstene er laget av plastikk. Der musikalske meningsfeller som The Rapture til tider kan framstå som litt sytete, har ikke !!! glemt at musikk i bunn og grunn skal være moro. Derfor pøser de på med dansevennlige perkusjonstriks og skrudd street beat. Til tider er det til og med vakkert. Ikke mister de grepet om samtida heller.

På «Shit Sheisse Merde» beskriver vokalist Nic Offer hvordan det er å føle seg fremmedgjort i dagens USA. Deretter peker han nese til George Bush:

«What did George Bush say when he met Tony Blair? / Shit Sheisse Merde he said U act like U care / I act like I care / and we both stay rich.»

Tsk, tsk, tsk.