SPEKTAKULÆR ENTRÉ: Rihanna er en ettertraktet dame, i kveld og i morgen spiller hun for til sammen 44.000 mennesker. Foto: Paul S. Amundsen / DAGBLADET
SPEKTAKULÆR ENTRÉ: Rihanna er en ettertraktet dame, i kveld og i morgen spiller hun for til sammen 44.000 mennesker. Foto: Paul S. Amundsen / DAGBLADETVis mer

- Yeah,Bergen! Rihanna er i gang

Spiller for 44.000 i kveld og i morgen.

BERGEN: (Dagbladet) - Get your f**kings hands up, roper superstjernen til 22.000 forventningsfulle publikummere, i det hun sparker i gang «Shut Up and Drive» med et blytungt gitarriff, signert Nuno Bettencourt fra funkrockerne Extreme.

Til tonene av «Only Girl (in the World)» entrer sangeren scenen fra en kokonglignende kule, nesten 45 minutter etter oppsatt tid. Men forsinkelsen blir fort glemt og fansen går umiddelbart av hengslene i det sola går ned bak Koengen.

Tilgjengelig og selvsikker
Tidligere i dag retweetet Rihanna følgende melding fra det norske nettstedet 730.no «See you in Boogie Down Bergen tonight, yo», og slengte på sin egen kommentar «BER-GEN BER-GEN BER-GEN!!!».

Gisle Stokland som driver nettstedet er selv til stede på konserten. Han mener stjernens popularitet skyldes at hun har troverdighet og et tett forhold til fansen.

- Hun har en helt drøyt sexy og troverdig selvsikkerhet og - eller «swag», om du vil - som hun kombinerer med å være helt på nett med fansen. Hun gir en følelse av å være tilgjengelig. Nesten som en smørblid gladjente det er skøy å dra på byen med for både gutter og jenter, sier Stokland.

Hva betyr det for deg og 730.no at en superstjerne av et sånt format retweeter en av meldingene dine?

- At hun hauset opp Bergen på den måten via vår Twitter-melding til 7 millioner mennesker er selvsagt stas for vårt nettsted, samtidig som hennes norske fans kanskje nå elsker henne litt mer. Ikke minst de stolte bergenserne, forteller en fornøyd redaktør.

Rett på hotellet
Rihanna lot seg dog ikke lokke av finværet da hun ankom Bergen tidligere i dag.

Superstjernen som spilte i Finland på mandag landet på den private delen av Flesland flyplass like før halv tre.

Der ble hun plukket opp av en ventende bilkortesje som tok henne til Bergen sentrum, hvor hun forsvant inn på Havnekontoret med et sparsommelig «thank you» til de fremmøtte.

Bekymret for været
Barbados-artisten twitret tidligere i uken at hun var svært misfornøyd med været i Finland.

Men 20 grader pluss og strålende sol fikk altså ikke popprinsessen ut av huset før hun kvart over seks ble plukket opp av en Lexus for å kjøre de 200 meterne bort til Koengen.

Kanskje ikke så rart - i følge BA er suiten sanglerken disponerer ved Bryggen i Bergen byens desidert dyreste, med en prislapp på 15.000 kroner døgnet.

Svarte på Twitter
Svare på spørsmål fra de fremmøtte journalistene ville hun ikke. Men Twitter vegrer hun seg ikke for å bruke.

Tv2-journalist Sturla Dyregrov fikk også svar på tiltale, da han spurte hva hun syntes om Bergen.  «Fantastisk!!! Skremmende vakkert! Og jentene har så bra stil» Spiste is på Bryggen Reisefølget hennes av dansere og musikere så derimot ut til å nyte bergensoppholdet, der de slentret rund ved Vågen med is i hånden. 

Kanskje Rihanna slår følge i morgen dersom været holder seg? Hun har jo hele dagen fri.