Yggdraliv. Quadra Natura 0011

Eit stort tenkt prosjekt tynga av si eiga bør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tre år etter debuten er Jakhelln her med bok nummer to. Denne gongen vinklar han mennesket gjennom Voluspá, norrøn mytologi og datateknologi.

Øgler med sverd

Men i Jakhellns oppfinnsame språkunivers oppstår det også figurar som har ein dåm av teikneserie eller science fiction over seg, samt noko så uvanleg i norsk lyrikk som nonnegriffar og øgler med sverd som er som skrivne rett ut av Hieronymus Bosch si biletverd. Når han så i tillegg får Microsoft til å verta ein gammal scooter som han riv i øyrene og sparkar i sida, ser ein spennet i denne poeten sin fantasi!

Stortenkt

Framleis er det noko vågeleg og stortenkt her, der det spreke og famnande i diktinga hans dominerer, men han klarer å øydeleggja ein del med ein veslevaksen arroganse som gjev seg utslag i uspennande spørsmål som: Hva leser du i Naturens bok? Og dette er symptomatisk for den største veikskapen ved dette prosjektet: ei undervurdering av lesaren og ei oppvurdering av forfattaren som nytenkjande, medan han med stor bravur nyttar rambukk på nedslitne dører som slår i vinden frå litteratursoga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer