«Yippee ki-yay, Moskva»

Har du savnet John McClane? Se Bruce Willis i traileren for den nye «Die Hard»-filmen.

(Dagbladet): Det er snart et kvart århundre siden Bruce Willis første gang ytret sitt klassiske «yippee ki-yay, motherfucker» i rollen som politimannen John McClane i «Die Hard».

Nå kan utropet muligens modifiseres til «yippee ki-yay, Moskva».

At Willis i mellomtiden har fylt 57 år, stopper han nemlig ikke fra å børste støv av den fryktløse purken i det som blir den femte filmen i serien. Og for første gang er handlinga flyttet til et annet sted enn USA - nemlig Russland.

Som den blodferske traileren til «A Good Day to Die Hard» viser, tar det ikke lang tid fra McClane har ankommet den russiske hovedstaden til han er i seriøs, Beethoven-tonesatt trøbbel.

Også denne gangen blir actionheltens forhold til familien et tema, ifølge presseskrivet. Traileren byr på et gjensyn med dattera og introduserer sønnen Jack, som vår venn må komme overens med for å kunne hindre mafiaen kontroll over atomvåpen.

Langtfra noe familiemedlem er Yuliya Snigir (29) - den russiske modellen som har rollen som filmens femme fatale, og som er opptatt med å kvitte seg med klærne i det sekundet hun opptrer i traileren.

Den nye filmen er regissert av John Moore, som tidligere har laget filmer som «Behind Enemy Lines» og «Max Payne». Historien er skrevet av Skip Woods, som sto bak «X-Men: Wolverine» i 2009.

«Die Hard»-filmene er både kassasuksesser og hyllet for sin uforfalskede actionmoro. Forrige gang John McClane opptrådde på det brede lerret var det i «Live Free or Die Hard» i 2007.

MODELL: Yuliya - evt Julia - Snigir (29). Foto: Stella Pictures
MODELL: Yuliya - evt Julia - Snigir (29). Foto: Stella Pictures Vis mer